Άνοιγμα σχολείων (10/1/2022)-Οδηγίες

Άνοιγμα σχολείων (10/1/2022)-Οδηγίες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες καλημέρα σας.

Εύχομαι εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας καθώς και του βοηθητικού προσωπικού

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2022 ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!

Το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 μας βρίσκει για άλλη μια φορά εν μέσω πανδημίας. Έχουν γίνει οι απαραίτητες γενικές καθαριότητες και απολυμάνσεις και έχουμε προμηθευτεί αντισηπτικά και κρεμοσάπουνα που βρίσκονται σε όλους τους χώρους του Νηπιαγωγείου. Θα τηρηθούν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε ο χώρος του σχολείου να είναι ασφαλής για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σας επισημαίνουμε τις υποχρεώσεις σας. Οι μαθητές θα προσέρχονται καθημερινά με 2 τουλάχιστον μάσκες προσώπου (οι υφασμάτινες μάσκες δεν προστατεύουν από τον ιό)  και θα έχουν κάνει τα προβλεπόμενα selftest και τη δήλωση τους στο edupass. Παρακαλούμε να γίνεται με προσοχή η διενέργεια τους και να ενημερώνεται άμεσα το σχολείο σε περίπτωση θετικού κρούσματος ώστε να γίνονται τα προβλεπόμενα. Σε περίπτωση που οι μαθητές είναι κρυωμένοι να αποφεύγεται η προσέλευση τους στο σχολείο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:

Από τις 05-01-22 γίνεται διάθεση(self-test) για μαθητές/τριες από τα φαρμακεία.

Με βάση την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πρέπει:

Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι/ες και μη να προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self -test) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

* Το (self-test) πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση των μαθητών/τριών κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το (self- test) θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

* Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους/τις μαθητές/ες και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους/ες και μη.

*Τη βεβαίωση αρνητικού (self test) οφείλουν να φέρουν όλοι/ες οι μαθητές/ες από 4 έως 18 ετών.

* Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρείται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Υπενθύμιση: Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο με τυπωμένη τη σχολική κάρτα ή γραμμένη χειρόγραφα.

‘Οσοι γονείς επιθυμούν συνάντηση με την Προϊσταμένη ή τους Εκπαιδευτικούς ή οποιοδήποτε έγγραφο από το νηπιαγωγείο μπορούν να επικοινωνούν μέσω email ή του τηλ. 2108614424.

Για τυχόν ερωτήσεις – απορίες  είμαι στη διάθεση σας.

Η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου