Την Πέμπτη 20 Μαρτίου και στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων σχετικού με την υγιεινή διατροφή, είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ και εκεί να δούμε από κοντά τις εγκαταστάσεις, να πάρουμε πληροφορίες για τα προϊόντα που παράγονται, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθείται από την παραγωγή στην κατανάλωση, από τους υπεύθυνους και την ομάδα του χημείου-εργαστηρίου του εργοστασίου.
Οι υπεύθυνοι μας υποδέχτηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων, όπου μας μίλησαν για τα πολλά και διαφορετικά προϊόντα αλλά και για το πόσο σημαντικό και ωφέλιμο είναι για την υγεία μας και τον οργανισμό μας το γάλα και τα διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις με τα ειδικά μηχανήματα, το χημείο-εργαστήριο, όπου μάθαμε τη διαδικασία της παστερίωσης ενώ είδαμε και τα μεγάλα βυτιοφόρα και πώς αυτά μεταφέρουν το γάλα. Είδαμε, ακούσαμε και μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα ενώ φυσικά με όρεξη δεχτήκαμε το νόστιμο κέρασμα που μας πρόσφεραν, ρόφημα σοκολατούχου γάλακτος.
Λίγα λόγια για το εργοστάσιο..Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου ιδρύθηκε το 1926 και είναι το δευτεροβάθμιο συνεταιριστικό όργανο των Συνεταιρισμών των χωριών γύρω από τον Βόλου, καθώς και των χωριών του Δυτικού Πηλίου και της περιοχής του Βελεστίνου. Το 1952 ιδρύεται από την Ένωση η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ με αντικείμενο τη συγκέντρωση, επεξεργασία και διάθεση του αγελαδινού γάλακτος στην τοπική αγορά.Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που υλοποιούνται στη Γαλακτοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, οι μέθοδοι επεξεργασίας που ακολουθούνται σε συνδυασμό με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του ανθρώπινου δυναμικού, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών.Τα τελευταία χρόνια η ΕΒΟΛ σχεδίασε και παράγει αρκετά νέα προϊόντα σε προσεγμένες ποιοτικά και αισθητικά συσκευασίες.
Οι μικροί μας μαθητές ενθουσιάστηκαν με όσα είδαν και έμαθαν!
Ανάρτηση: Γιαννούλη Μάγδα



























