Οι ομπρέλες

Εικόνα11

Ξεκινώντας και εμείς στο ολοήμερο να δουλεύουμε τις θεματικές μας, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τις ομπρέλες. Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου είδαμε τη Θεσσαλονίκη και μερικά από τα πιο γνωστά της σημεία. Ένα από αυτά είναι το γλυπτό του κ.Ζογγολόπουλου οι γνωστές ομπρέλες.

 

Εικόνα2 Εικόνα1

Tις ζωγράφισαν ο καθένας όπως μπορούσαν.

Εικόνα4 Εικόνα3

 

Στη συνέχεια αντιγράψαμε το έργο του με εφημερίδες ψαλίδια και κόλλες.

 

Εικόνα11

 

Εικόνα7 Εικόνα8 Εικόνα9 Εικόνα10

 

Επιπλέον μιλήσαμε για το Οο της ομπρέλας.

Εικόνα13 Εικόνα12

 

Ψάξαμε και βρήκαμε στο διαδίκτυο μέσω του διαδραστικού πίνακα πόλεις του κόσμου με ομπρέλες. Πόλη της Πορτογαλίας όπου λαμβάνει χώρα καλλιτεχνικό φεστιβάλ κάθε χρόνο έχουν θέμα τις ομπρέλες. Τα παιδιά ζωγράφισαν με τέμπερες τη φωτογραφία.

Εικόνα14

 

Παρατηρήσαμε και σχολιάσαμε τον πίνακα του Ρενουάρ που βρίσκεται στην πινακοθήκη στο Λονδίνο οι ομπρέλες. Τα παιδιά ζωγράφισαν μόνο τις ομπρέλες του πίνακα όπως μπορούσαν και στα χρώματα που ήθελαν.

Εικόνα15 1 Εικόνα16

 

Ζωγραφίσαμε δυο ομπρέλες σχολιάσαμε από τι μας προστατεύουν οι ομπρέλες και γράψαμε σε δύο λίστες τι φοράμε όταν έχουμε ομπρέλα. Τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους ομπρέλες.

 

Εικόνα19 Εικόνα17 Εικόνα18

 

Ακούσαμε το τραγούδι κίτρινη ομπρέλα της κ. Καννελίδου και κάναμε τη δική μας ομαδική χορογραφία.

Εικόνα21 Εικόνα20

 

Κρατήσαμε την ομπρέλα που μας προστατεύει από τη βροχή, τον ήλιο και τους φόβους μας. Τους εκφράσαμε, τους γράψαμε σε ένα χαρτάκι και τους βάλαμε στον κύριο Τρομάρα να τους φάει, να τους πάρει μακριά.

Εικόνα22

Εικόνα23Εικόνα24

 

 

Κλείνοντας το θέμα μας παίξαμε, παίξαμε και χορέψαμε χρησιμοποιώντας την ομπρέλα μας…

 

Εικόνα25

Εικόνα26 Εικόνα27

Αυτά από εμάς ως την επόμενη φορά 😊😊😊