¨Αγγέλους που στέλνει ο Θεός στη γη¨

Μια καινούρια βδομάδα για εμάς με ένα ξεχωριστό θέμα.

Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των παιδιών στο διαφορετικό ασχοληθήκαμε με τους ¨αγγέλους που στέλνει ο Θεός στη γη¨.

Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα βιντεάκι στο διαδίκτυο με αυτό τον τίτλο, που έδειχνε παιδιά με ιδιαιτερότητες διαφορετικά από εμάς, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς ο Θεός μας έστειλε αυτά τα παιδάκια για να μας μάθει να αγαπάμε τον πλησίον μας. Ακολούθησε σχετική συζήτηση.

Στη συνέχεια διαβάσαμε παραμύθια σχετικά και καλλιτεχνήσαμε.

Διαβάσαμε το παραμύθι δυο ιστορίες μια αλήθεια

1

Τα παιδιά έφτιαξαν κούκλες αυτοσχέδιες.

2 3

Το δεύτερο παραμύθι που διαβάσαμε είναι “η πριγκίπισσα Μέα και οι 4 σωματοφύλακες”.

4

Τα παιδιά ζωγράφισαν τον αγαπημένο τους ήρωα.

5

 

Έπειτα παρακολούθησαν βιντεάκια με τους παραολυμπιακούς αγώνες , φωτογραφίες και βιντεάκια παιδιών και καλλιτεχνών με ένα χέρι για παράδειγμα και πως λειτουργούν στην καθημερινότητά τους.

6 7

Τα παιδιά ζωγράφισαν χωρίς χέρια.

8 9 10 11

Τα παιδιά έπαιξαν κουτσό, χόρεψαν σε ζευγάρια με το ένα παιδί να κάνει κουτσό και το ζευγάρι του να βοηθάει.

Έπαιξαν οδηγός και τυφλό.

12 13

 

Κλείσαμε την εβδομάδα μας με ένα τελευταίο παραμύθι ¨η Αργυρώ γελάει»

14

Τα παιδιά δημιούργησαν αφίσες με σύνθημα ¨παιδάκια σαν εμένα παιδάκια σαν εσένα¨ αντιγράφοντας τα λογάκι της Αργυρώς στο παραμύθι. Οι αφίσες δημιουργήθηκαν από μικρές ομάδες παιδιών των τριών.

15

Έτσι δημιουργικά και με αγάπη προς όλους περάσαμε την εβδομάδα μας!!!!

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Οι αιτήσεις εγγραφών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.

Για το σχολικό έτος 2023-2024, εγγράφονται τα παιδιά που την 31η Δεκεμβρίου  συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2019.

Για την εγγραφή του παιδιού οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/)και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του παιδιού για το οποίο αιτούνται την εγγραφή

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του παιδιού στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα (μέχρι τις 16:00) ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (προσέλευση 7:45-8:00π.μ.)

ε) τα στοιχεία των συνοδών των παιδιών κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της.

Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις η αίτησή τους επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο στους γονείς/ κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr). Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία-βοήθεια χρειαστείτε,

καλέστε στο 22710-20568.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή του παιδιού σας

μπορείτε να τα προσκομίσετε στο Νηπιαγωγείο μόνο κατόπιν ραντεβού 

ώρες 11:00 π.μ. – 12:00 μ.μ 

Η εγγραφή των φετινών πρoνηπίων στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα (αυτόματα).

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Μπακόλα Ανδριάνα

ΑΠΟΚΡΙΕΣ!!!

7

Η πιο αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων… Πως περάσαμε αυτές τις μέρες; φανταστικά, με παιχνίδια, παραμύθια, ήθη και έθιμα της Ελλάδας, τραγούδια και κατασκευές!!! Θα δείτε ένα δείγμα από τις δραστηριότητές μας!!!

Διαβάσαμε το αγαπημένο παραμύθι “Το καρναβάλι των ζώων” και ακούσαμε τις υπέροχες συνθέσεις του Camille Saint-Saëns. Το Καρναβάλι των Ζώων ( Le Carnaval des animaux ) είναι μια χιουμοριστική μουσική σουίτα δεκατεσσάρων κινήσεων , συμπεριλαμβανομένου του “ Ο Κύκνος “, του Γάλλου συνθέτη Camille Saint-Saëns.. Το έργο, διάρκειας περίπου 25 λεπτών, γράφτηκε για ιδιωτική παράσταση από δύο πιάνα και ένα σύνολο δωματίου.

.jpg

Ακούσαμε στο youtube τα μουσικά κομμάτια και μετά παίξαμε με παιχνίδια για το ποιο μουσικό κομμάτι ακούμε.

Φυσικά ζωγραφήσαμε ποιο ζώο μας άρεσε. Απολαύστε τις υπέροχες ζωγραφιές μας!!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Φτιάξαμε και μια μεγάλη ομαδική εργασία όπου ο καθένας ανέλαβε το δικό του ζώο και όλοι μαζί συνθέσαμε το σκηνικό.

1 2 3 4 56 7

Φτιάξαμε και μια ιστοριογραμμή με την σειρά των ζώων που παρουσιάζονται, για να μπορέσουμε να διηγηθούμε την ιστορία.

ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι κατασκευές και οι μάσκες που φτιάξαμε ήταν πολλές, σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές …..

1 2 3 4

Και στο πάρτι περάσαμε όλοι υπέροχα !!!!!Και ευχαριστούμε πολύ των σύλλογο για το φαγητό που πρόσφερε, τους χυμούς και τα νερά!!!!

Τα παιδιά είχαν πολύ όμορφες στολές !!!!Θαυμάστε μας !!!!

2 3

4 5 6

7 8 9 10 12 13

14 15 16 17

18 .jpg

Και φυσικά δεν έλειψε και το “γαϊτανάκι μας“.

11

Και του χρόνου με υγεία!!!!!