ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου για τους μαθητές της Α΄ τάξης και για τους λοιπούς μαθητές στην αίθουσά τους. Οι γονείς θα περιμένουν έξω από το σχολείο. Για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού και διασφάλισης της δημόσιας υγείας οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν σταδιακά στο σχολείο από τις  08:00 π.μ έως τις 08:15 π.μ., χωρίς τσάντα, υποχρεωτικά με μάσκα και αυτοδιαγνωστικό τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.(ΦΕΚ 4054/τ.Β/04-09-2021).

Σύμφωνα με αυτές :

  • Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη (και όχι προσκόμιση) βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.
  • Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Άρα, τη Δευτέρα 13/09/2021 οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ. Από την υποχρέωση διενέργειας και επίδειξης self-test απαλλάσσονται όσοι μαθητές έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου.
  • Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13/09-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις όπου θα γίνει η πρώτη γνωριμία με τον δάσκαλο/α τους και θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού, το ωρολόγιο πρόγραμμα και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της σχολικής μονάδας.

Με την ολοκλήρωση του Αγιασμού (περίπου στις 09:20 π.μ.) θα σχολάσουν οι μαθητές όλων των τάξεων – εκτός της Α΄ τάξης.

Αμέσως μετά την αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του σχολείου συνάντηση – ενημέρωση των γονέων μόνο της Α΄ τάξης, πάντοτε με χρήση μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ, για θέματα καθημερινότητας του σχολείου με τον διευθυντή και τις δασκάλες της Α΄ τάξης. Οι μαθητές της Α΄ τάξης  αφού παραλάβουν τα βιβλία τους θα σχολάσουν περίπου στις 10 : 00 π.μ.

Από την Τρίτη 14-09-2021 το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα (08:15-13:15) και για τους μαθητές που έχουν εγγραφεί στο Ολοήμερο έως τις 16:00.

Παρακαλούμε να ελέγχετε καθημερινά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας προκειμένου να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις δράσεις/δραστηριότητες του σχολείου.

Με τις θερμότερες ευχές μας για μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά !

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων