Αρχείο ημέρας 2 Απριλίου 2024

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

Σαν σήμερα

16/10: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Kατηγορίες

Tί επιπλέει και τί βυθίζεται;

Στη δραστηριότητα αυτή οι μαθητές/τριες εξοικειώνονται με την έννοια της πυκνότητας. Εξηγείται ότι τα ρευστά αντικείμενα στη φύση μπορεί να είναι πυκνά ή αραιά. Όταν λοιπόν αναμιγνύουμε δύο υγρά με διαφορετική πυκνότητα αυτά χωρίζονται μεταξύ τους. Τα υγρά με την πιο μεγάλη πυκνότητα βρίσκονται στον πάτο του δοχείου που τα βάλαμε, ενώ τα πιο αραιά υγρά αναδύονται-βγαίνουν στην επιφάνεια. Τα παιδιά πειραματιστήκανε σε δοκιμαστικούς σωλήνες με υλικά όπως μέλι, σαπούνι, γάλα, νερό, ηλιέλαιο, μπλε οινόπνευμα. Στην αρχή του πειράματος το κάθε παιδί έκανε τις προβλέψεις του. Στο τέλος του πειράματος το κάθε παιδί κοινοποιούσε στα υπόλοιπα τα συμπεράσματα του, ανάλογα με τη δοκιμή που έκανε και συζητιόταν  στην ολομέλεια της ομάδας!

 Πυκνότητα 2Πυκνοτητα 4

Πυκνότητα 3 Πυκνότητα 1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση