Αρχική » ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020 » ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Αγαπημένα μας παιδιά, 

μπορεί να είμαστε στο σπίτι, αλλά τα παιχνίδια δεν σταματούν ποτέ! Μπορείτε να παίζετε  όμορφα, διασκεδαστικά παιχνίδια με τους γονείς  και τ’ αδέλφια σας. Γι αυτό κι εμείς σκεφτήκαμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες για παιχνίδια που ίσως δεν ξέρετε:

  • «Κάνε ό,τι λέει ο αρχηγός». Το παιδί πρέπει να ακολουθήσει τις εντολές που λέει ο αρχηγός. Η εντολή πρέπει να ξεκινά με τη φράση «Ο αρχηγός λέει κάνε…». Εάν η εντολή δεν ξεκινά με αυτήν την φράση, τότε το παιδί δεν πρέπει να την ακολουθήσει. ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν ξεγελαστεί και το κάνει, τότε χάνει. Παραδείγματα εντολών:  Πήδηξε στο ένα πόδι 5 φορές, πήγαινε στην πόρτα και χτύπα την 10 φορές, κάνε ένα κύκλο γύρω από την καρέκλα, φώναξε το όνομά σου δυνατά, πήγαινε στην κουζίνα άνοιξε τη βρύση, και ότι άλλο φανταστείτε!
  • «Βλέπω κάτι που αρχίζει από…» Όποιος αρχίζει πρώτος, βάζει στο νου του ένα αντικείμενο που βρίσκεται στο δωμάτιο, όπως για παράδειγμα το τηλέφωνο. Καλεί τους συμπαίκτες του να το βρουν λέγοντας «βλέπω κάτι που αρχίζει από τ…». Παραλλαγές: «Βλέπω κάτι που έχει χρώμα κόκκινο…..» ή «Βλέπω κάτι που έχει σχήμα κυκλικό…» ή «Βλέπω κάτι που το χρησιμοποιούμε για να φάμε/να γράψουμε/ντυθούμε…»                                                                                                                                                                                        
  • «Παιχνίδι παρατήρησης και μνήμης»Βάλτε αντικείμενα και παιχνίδια πάνω στο τραπέζι. Ζητήστε από το παιδί να κλείσει για λίγο τα μάτια του και κρύψτε ένα ή  κάποια από τα αντικείμενα. Ζητήστε του να θυμηθεί ποια λείπουν! Παραλλαγή: Βάλτε στη σειρά 5 έως 10 το πολύ αντικείμενα πάνω στο τραπέζι. Τα παιδιά πρέπει να τα παρατηρήσουν και να προσπαθήσουν να θυμούνται τη σειρά με την οποία βρίσκονται πάνω στο τραπέζι. Καλύψτε τα αντικείμενα με ένα μαντήλι/χαρτί κουζίνας/φλυτζάνι. Το παιδί πρέπει να πει πού κρύβεται το κάθε αντικείμενο.

 Για να περνάτε ωραία, αλλάξτε ρόλους στα παιχνίδια. Να γίνουν οι γονείς παιδιά και να βρουν αυτό που θα τους βάζετε.

Να είστε όλοι καλά!

Ζεστές αγκαλίτσες και γλυκά φιλάκια .

“Οι δασκάλες σας”


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση