Αρχείο ημέρας 3 Απριλίου 2020

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

Σαν σήμερα

16/10: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Kατηγορίες

Πώς μιλάμε στα παιδιά για τον ιό;

Πώς μιλάμε στα παιδιά για τον Κορονοϊό και ιδέες για το σπίτι! 

  •  Επιλέξτε έγκυρες πηγές για να ενημερωθείτε, π.χ. https://eody.gov.gr/ Περιορίστε αυτά που βλέπουν τα παιδιά στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο και έχουν σχέση με την πανδημία. Δεν θα τα ωφελήσει σε κάτι και μπορεί να τρομάξουν.
  • Μιλήστε στα παιδιά σας καθησυχαστικά και με ειλικρίνεια. Απαντήστε στο φόβο των παιδιών σας, μοιραζόμενοι τις δικές σας ανησυχίες, χωρίς όμως να τα φοβίσετε.
  • Εξηγήστε τους τι συμβαίνει, με απλά λόγια και ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
  • Μην αποδώσετε ευθύνες, δεν έχει σημασία ποιος φταίει. Το σημαντικό είναι να ξέρουμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε και πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην καλή υγεία όλης της κοινωνίας.
  • Δείξτε ξανά τους βασικούς κανόνες υγιεινής και προφύλαξης. Θα τους μάθει να αυτοπροστατεύονται, να νιώθουν υπεύθυνα και να μην φοβούνται. Κάντε τους να νιώσουν ότι έχετε πάρει όλα τα μέτρα για να είναι ασφαλή.
  • Διατηρείστε μια ήρεμη, νέα καθημερινότητα στο σπίτι, όσο κι αν σας φαίνεται δύσκολο. Συνεχίσετε να κάνετε κάποιες από τις παλιές ρουτίνες, π.χ. την ώρα του ξυπνήματος ή του διαβάσματος ή ότι άλλο θέλετε εσείς. Εντάξτε και νέες, όπως να παίζετε όλοι μαζί ένα επιτραπέζιο ή να βλέπετε μία ταινία ή ένα σήριαλ και να το κουβεντιάζετε ή να διαβάζετε ένα βιβλίο και να μιλάτε γι’ αυτό.
  • Δώστε ερεθίσματα στα παιδιά να εκφραστούν λεκτικά και ζωγραφικά. Ζωγραφίστε μαζί τους, γράψτε λέξεις και προτάσεις ή κάνετε κάποια κατασκευή. Τα παιδιά χαίρονται να κάνουν κάτι μαζί με τους γονείς.
  • Δώστε τους κίνητρο να σας βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού. Όπως όλοι ξέρετε, στα παιδιά αρέσει πολύ να ανακατεύονται στην κουζίνα. Οπότε, τι καλύτερο από το να μαγειρέψετε μαζί.
  • Η παραμονή στο σπίτι, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τα παιδιά σας και να σας γνωρίσουν κι εκείνα. Μοιραστείτε τα όνειρά, τα ενδιαφέροντα και τα συναισθήματά σας κι αφήστε τα κι αυτά να σας μιλήσουν για τα δικά τους. 
  • Παίξτε μαζί με τα παιδιά σας ένα παιχνίδι (ακόμα και ηλεκτρονικό σε περιορισμένη όμως ώρα). Γίνεται συμπαίκτες τους. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δώσουμε ιδέες για παραδοσιακά παιχνίδια. 
  • Επικοινωνήστε με άλλους γονείς κι αφήστε τα παιδιά να μιλήσουν μεταξύ τους στο τηλέφωνο. Είναι σίγουρο ότι θα χαρούν!
  • Όταν έχετε χρόνο, μπορείτε να επισκέπτεστε το blog του νηπιαγωγείου και να βλέπετε τι νέο υπάρχει. Χαιρόμαστε όταν μας στέλνετε κάτι που κάνει το παιδί στο σπίτι και χαίρονται και τα άλλα παιδιά γιατί τα κάνει να νιώθουν ότι επικοινωνούν με τους/τις συμμαθητές/τριες τους.      
  • Για περισσότερη ενημέρωση μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/sizitontas-me-ta-paidia-gia-ton-koronoo-covid-19-chrisimes-simvoules-pros-tous-goneis/  ή εδώ  https://www.youtube.com/watch?v=-XSi2W1Xy8k       (Χαμόγελο του παιδιού)
  • Και φυσικά, ότι χρειαστείτε να ξέρετε ότι είμαστε εδώ για σας και τα παιδιά σας. Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε για να μιλήσουμε με σας και τα παιδιά.                                                                                               Να είσαστε όλοι καλά!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Κ΄

Η Χρυσοβαλάντου-Δέσποινα έκανε ζωγραφιές για όλα τα παιδιά του Πρωινού 2 τμήματος και τους στέλνει την αγάπη της. Μπράβο Χρυσοβαλάντου! Είμαστε σίγουρες ότι τα παιδιά σ’ ευχαριστούν και σου ανταποδίδουν κι αυτά την αγάπη τους!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Ι΄

Τι κι αν έκλεισαν τα σχολεία; Τα παιδιά μας συνεχίζουν να δημιουργούν και να διασκεδάζουν! Μπράβο σε όλους και όλες σας!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση