Αρχική » ΜΑΡΤΙΟΣ 2020 » Καλή Σαρακοστή (Π.1)

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

Σαν σήμερα

16/10: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Kατηγορίες

Καλή Σαρακοστή (Π.1)

Τα παιδιά μαθαίνουν για την Σαρακοστή, τη νηστεία 40  ημερών πριν το Πάσχα. Το έθιμο λέει ότι οι γιαγιάδες έφτιαχναν μια κυρά-Σαρακοστή με ζυμάρι που περιείχε πολύ αλάτι για να μην χαλάει. Τα παιδιά είδαν εικόνες και μια παλαιότερη ζυμαρένια Σαρακοστή. Έβαλαν τα υλικά και την ζύμωσαν. Η κυρά Σαρακοστή έχει 7 πόδια και σταυρωμένα χέρια γιατί προσεύχεται. Δεν έχει όμως, στόμα γιατί νηστεύει. Κάθε Παρασκευή θα κόβουμε ένα πόδι (7 βδομάδες μέχρι το Πάσχα), κι έτσι θα ξέρουμε πότε κοντεύει το Πάσχα. Μάθαμε το τραγουδάκι, γράψαμε τη συνταγή και κάναμε και χάρτινη.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση