Αρχείο ημέρας 21 Δεκεμβρίου 2019

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ-ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (Π.1)

Τα παιδιά μαθαίνουν για τα κάλαντα μέσα από τους ομότιτλους πίνακες ζωγραφικής του Νικηφόρου Λύτρα και του Γιώργου Σικελιώτη. Τους παρατηρούν με μεγεθυντικό φακό και λένε τι μπορεί να σκέφτονται τα παιδιά, βρίσκουν τι κρατάνε, αν υπάρχει κάποιος κρυμμένος στον πίνακα του Λύτρα, ποιος είναι πιο σύγχρονος πίνακας και ποιος πιο παλιός, ποιος ζωγράφισε τον κάθε πίνακα και εστιάζοντας στην τεχνοτροπία τους βρίσκουν ποιους άλλους πίνακες έχει ζωγραφίσει ο κάθε ζωγράφος και τους βάζουν στη σωστή θέση. Στη συνέχεια φτιάχνουν ευχετήριες κάρτες με τους 2 πίνακες.

.

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες από την φοιτήτρια μας (Π.1)

1.Η φοιτήτρια μας Ελευθερία ζήτησε από τα παιδιά να φέρουν από το σπίτι το αγαπημένο τους παιχνίδι. Και τι δεν ήρθε! Αρκουδάκια, κουκλίτσες, φιγούρες και βιβλίο! Αφού κάθε παιδί παρουσίασε το αγαπημένο του αντικείμενο, έφτιαξαν όλοι μαζί ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο συγκεντρώνοντας ότι πράσινο βρήκαν μέσα στην τάξη. Εκεί τοποθετήθηκαν ως στολίδια, τα παιχνίδια τους!

2. Ανταλλαγή χειροποίητων δώρων. Τα παιδιά έβαψαν από ένα λουλούδι-στολίδι φτιαγμένο από άχρηστο ρολό και το έβαλαν σε έναν φάκελο που ζωγράφισαν τα ίδια. Κάθε παιδί διάλεξε ένα άλλο για να χαρίσει το δώρο του, φροντίζοντας έτσι ώστε όλα να πάρουν και να δώσουν από ένα δώρο.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας μαθαίνει την συμμετρία (Π.1)

Κάνουμε μαθηματικά για τη συμμετρία με τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα! Χρησιμοποιούμε χαρτόνια, φύλλα εργασίας, το σώμα μας και μια νόστιμη συνταγή!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές (Π.1)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση