Αρχείο ημέρας 24 Νοεμβρίου 2019

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Στις 20 Νοεμβρίου του 1989, στην επέτειο δηλαδή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των παιδιών από τον ΟΗΕ, υπογράφηκε η Διεθνής Σύμβαση  για τα Δικαιώματα του Παιδιού που αποτελείται από 54 άρθρα. Η Ελλάδα υπέγραψε τη σύμβαση το 1992. Χρέος μας είναι να σκεφτόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών κάθε μέρα κι όχι μόνο κάθε 20 Νοεμβρίου!

      

ΕΛΙΑ (Π.1)

Η ελιά, δέντρο ιερό, τρέφει όλο τον κόσμο με το λάδι της και μας δίνει την ευκαιρία για πλήθος δραστηριότητες. Εδώ τα παιδιά μαθαίνουν να αντιστοιχίζουν τις μαύρες με τις πράσινες ελιές. Ποιες είναι περισσότερες, ποιες λιγότερες; Πόσες πρέπει κάθε φορά να βγάλουν για να είναι ίσες; Πόσες περισσεύουν;

Φ όπως Φίλιο (Π.1)

Διαβάσαμε το βιβλίο “Το δέντρο που το λέγαν Φίλιο” των ΙΝΚΙΟΦ ΝΤΙΜΙΤΕΡ και ΓΚΑΝΤΣΕΦ ΙΒΑΝ, που αναφέρεται σ’ ένα δέντρο που ήθελε ν’ αποκτήσει φίλους και στο τέλος τα κατάφερε!

Με αφορμή το όνομά του συνεχίσαμε δραστηριότητες με το Φ: τα παιδιά να βρουν λέξεις από φ,  να γράψουν συλλαβές από Φ, να πατήσουν στο σωστό γράμμα για να βγουν από τον λαβύρινθο και στο τέλος να κάνουν φύλλο εργασίας.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση