Αρχείο ημέρας 10 Νοεμβρίου 2019

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

Σιτάρι-Ψωμί (Π.1)

Μαθαίνουμε για το σιτάρι, πώς καλλιεργείται τώρα και πώς τις παλιότερες εποχές, τι μπορούμε να φτιάξουμε μ’ αυτό, διαβάζουμε το βιβλίο “Το Σιτάρι” της ” Άννης Θεοχάρη”, τραγουδάμε το “Ο γεωργός πάει στον αγρό” και φτιάχνουμε ψωμί.

 

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ (Π.2)

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Π.2)

17 Νοεμβρίου Πολυτεχνείο

Διαβάσαμε τα παραμύθια «Η Ντενεκεδούπολη» , «Η Κυρά Δημοκρατία», και «Στο δάσος».

Τα παιδιά εκφράστηκαν για τους ήρωες  των παραμυθιών.

Κατασκεύασαν κούκλες της Ντενεκεδούπολης και έπαιξαν κουκλοθέατρο.

Εικαστικά : Περιστέρι της Ειρήνης με στένσιλ  και το Πολυτεχνείο με λαδοπαστέλ.

Δραματοποίηση του παραμυθιού « Στο δάσος»

ΓΙΟΡΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ (Π.2)

ΓΕΩΡΓΟΣ-ΣΠΟΡΑ (Π.2)

Όργωμα  σπορά.

Παρουσιάστηκαν στα παιδιά πίνακες ζωγραφικής με τον κύκλο του ψωμιού όργωμα, σπορά, θερισμός, αλώνισμα, μύλος, ζύμωμα, ψήσιμο, ψωμί. Στη συνέχεια οι πίνακες συνδυάστηκαν με το παραδοσιακό τραγούδι « Ο γεωργός πάει στον αγρό».

Τα παιδιά σειροθετούν εικόνες με τη σωστή σειρά.

Φυτεύουμε φακές παρατηρούμε τις φακές που έχουν φως και τις ποτίζουμε που είναι ζωντανές και καταπράσινες. Ένα ποτηράκι   δεν ποτίζεται καθόλου και δεν φυτρώνει και ένα ποτηράκι ποτίζεται αλλά είναι στο ντουλάπι χωρίς φως μεγαλώνει αλλά έχει κίτρινο χρώμα. Στο τέλος φτιάχνουμε φατσούλες και τα φυτά μας αποκτούν μια πιο καλλιτεχνική διάθεση.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση