Αρχείο ημέρας 8 Νοεμβρίου 2019

Καλώς ήρθατε!

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 7ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς. Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα δύο τμήματα του σχολείου μας, να διαβάσετε ανακοινώσεις, και να μάθετε για εκδηλώσεις που θα πάρουμε μέρος ή που θα πραγματοποιήσουμε στο Νηπιαγωγείο. Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ
ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ

Τα νήπια φτιάχνουν ιστορίες (Π.1)

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, κάθε παιδί παίρνει μια καρτέλα με μια λέξη και φτιάχνει μ’ αυτήν μια πρόταση. Τα μέλη της κάθε ομάδας ενώνουν τις προτάσεις τους και δημιουργούν μια ιστορία.

Γαλάζια ομάδα: Στα γενέθλια μου είχα πολλά γλυκά και κέρασα τα παιδιά. Ο ζαχαροπλάστης μου έφτιαξε μια καταπληκτική τούρτα spiderman και πάνω έβαλε 5 κεράκια. Ύστερα κόψαμε την τούρτα και την φάγαμε. Ήταν πολύ νόστιμη.

Κόκκινη ομάδα: Μια μέρα ένας ψαράς πήγε στη θάλασσα για να ψαρέψει ψάρια. Έριξε τα δίχτυα του στη θάλασσα και αμέσως έπιασε ένα μεγάλο ψάρι. Τότε χάρηκε πολύ και πήγε να το φάει.

Ροζ ομάδα: Μια γυναίκα είχε ένα πορτοφόλι και το έχασε στο δρόμο. Τότε άρχισε να φωνάζει “πιάστε τον κλέφτη” γιατί είχε δει πως κάποιος πήγε να της το πάρει. Αμέσως ο κόσμος κάλεσε τον  Αστυνόμο που ήρθε και έπιασε τον κλέφτη και τον πήγε στη φυλακή.

Πράσινη ομάδα:  Σ’ ένα δάσος κάποιοι άνθρωποι είδαν φωτιά. Τότε κάλεσαν την πυροσβεστική για να τη σβήσει με νερό. Τα δέντρα όμως είχαν καεί.

Κίτρινη ομάδα: Μια γυναίκα θα πήγαινε με τον άντρα της σ’ ένα χορό. Έτσι πήγε στο κομμωτήριο να φτιάξει τα μαλλιά της. Η κομμώτρια της τα χτένισε και έγινε πολύ όμορφη. Έτσι πήγαν στο χορό και πέρασαν πολύ ωραία.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΦΤΑΝΕΙ! (Π.1)

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Φθινοπώρου μέσω έργων τέχνης: ποιήματα, τραγούδια, βιβλία και πίνακες ζωγραφικής και δίνουν ευκαιρίες για παρατήρηση, συζήτηση, κριτική σκέψη, μαθηματικά αλλά και για όμορφες δημιουργίες .

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (Π.1)

Διαβάσαμε το παραμύθι “Ο μικρός Τίγρης και τα φθινοπωρινά φύλλα”, τα παιδιά έπαιξαν με τα πεσμένα φύλλα στην αυλή, έκαναν πικ νικ στην αυλή, βρήκαν τις σκιές των φύλλων και έκαναν αντίστοιχες δραστηριότητες στο χαρτί και στο τέλος κάλυψαν την τίγρη με τα φύλλα που μάζεψαν. Φυσικά δεν παρέλειψαν να καθαρίσουν την τάξη. Το παραμύθι το δανειστήκαμε από το blog της Τάνιας Μάνεση (ευχαριστούμε Τάνια για το όμορφο παραμύθι), και μπορείτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο να το διαβάσετε.

Read more at: http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2012/08/blog-post_8871.html
Copyright © Tania Manesi

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση