Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές, Διδακτικές Επισκέψεις, Δράσεις, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, Κοινωνικές, Πολιτιστικές

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Παρακολουθείστε εδώ ένα βίντεο με την έκθεση εργασιών στο μάθημα της Τεχνολογίας



Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Drawings that travel 2023-24, etwinning, etwinning 2023-24

Παρουσίαση του e-twinning προγράμματος “DRAWINGS THAT TRAVEL” κατά την λήξη του σχολικού έτους 2023-2024

Την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου  που συμμετείχαν στο e-twinning πρόγραμμα “Drawings that travel” παρουσίασαν τις εργασίες που υλοποιήσαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024.  Οι μαθητές τους προηγούμενους μήνες, εργάστηκαν με ενθουσιασμό και αφοσίωση, αναπτύσσοντας εργασίες που ενσωματώνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να ανταλλάξουν ιδέες με συμμαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

20240527 09024920240527 090301

Δείτε εδώ το βίντεο της παρουσίαση.

student certificate

Broseaur

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

BΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.Θ.Ε.Α

Την Πέμπτη 17/05/2024  -κατόπιν εισήγησης των Συμβούλων Σχολικής Ζωής Διαμαντή Νεκταρίας ΠΕΟ1 και Χρυσικού Βασιλικής ΠΕ03 – πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο σε μαθητές- τριες της Β’ τάξης από  πενταμελή  ομάδα του ΚΕ.Θ.Ε.Α -ΠΙΛΟΤΟΣ . Οι μαθητές –τριες ενημερώθηκαν αρχικά για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ και  στη συνέχεια ακολούθησαν βιωματικές δράσεις μέσα από τις οποίες αναδύθηκαν οι ανάγκες  τους , οι προβληματισμοί τους για τις εξαρτητικές συμπεριφορές, ενώ παράλληλα προσδιορίστηκαν οι παράγοντες που μπορούν  να λειτουργήσουν προστατευτικά  απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν .Οι μαθητές –τριες έδειξαν   μεγάλο ενδιαφέρον, συμμετείχαν ενεργά και εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνέχιση αντίστοιχων δράσεων που λειτουργούν  υποστηρικτικά και προάγουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα.

Ευχαριστούμε θερμά το ΚΕ.Θ.Ε.Α ΠΙΛΟΤΟΣ για την άμεση ανταπόκρισή του και την αμέριστη στήριξή του.

 

Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά προγράμματα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΕΝ ΟΙΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ”

ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ
Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο “Εν οίνω η αλήθεια”, το 7ο Γυμνάσιο Βόλου διεκπεραίωσε τις ακόλουθες δράσεις οι οποίες επεξηγούνται αναλυτικά στην εφημερίδα του σχολείου μας με τίτλο “Η φωνή των εφήβων, Τεύχος 2”. Το πρόγραμμα συντόνισε η εκπαιδευτικός κ. Κορίνη Αγγελική με συνεργάτες τον Πατέρα Ιωάννη Γρατσούνα και τον κ. Ανδριανουπολίτη Κων/νο. Στις διδακτικές επισκέψεις συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί κ. Παπαδημητρίου Βασιλική και κ. Καραγιάννη Γραμμάτω. Τα τμήματα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: Α1, Α2, Α3, Β2, Β5, Γ1, Γ2, Γ3, Γ4.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Το δεύτερο τεύχος της σχολικής μας εφημερίδας επικεντρώνεται στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές του Βόλου, θεσσαλονίκης και Δράμας.
Ο “αμπελώνας” του 7ου Γυμνασίου Βόλου
Η δημιουργία ενός “ΑΜΠΕΛΩΝΑ” μέσα στον προαύλιο χώρο του 7ου Γυμνασίου Βόλου αποτέλεσε μια ακόμα βιωματική δράση. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον της κληματαριάς και της ανάπτυξης-καλλιέργειας του σταφυλιού. Το παρτέρι του σχολείου αρχικά καθαρίστηκε από τα άγρια φυτά, κατόπιν οργώθηκε με τσαπί και με την τσουγκράνα έγινε η περισυλλογή των φυτών αυτών τα οποία τοποθετήθηκαν σε μαύρες σακούλες απορριμμάτων. Κατόπιν η περιβαλλοντική ομάδα άνοιξε γούρνες ώστε να γίνει η εμφύτευση 5 αμπλιών. Η εργασία ολοκληρώθηκε με το βάψιμο του παρτεριού. Οδηγίες για την δημιουργία και την εμφύτεψη αμπελιών έγιναν με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Ανδριανουπολίτη Κωνσταντίνου.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Δ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Γ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Β ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Α ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ 



Λήψη αρχείου

Το ποιήμα του “Εν οίνω η αλήθεια”



Λήψη αρχείου

“Οι κατασκευές μας”-Τα προϊόντα του αμπελιού” 

2

 

 

 

 

3 2

 

 

 

 

4 2

 

 

 

 

6 1

 

 

 

 

“Τα καπέλα” μας με το σήμα του αμπελώνα και τον τίτλο “in vino verita  

ΚΑΠΕΛΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ
1. ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΕΝ ΟΙΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ” POWER POINT PRESENTATION-DURATION  2’11”
1α. ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΕΝ ΟΙΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ” από την μαθήτρια Χριστουπούλου Βασιλική-Τμήμα Γ3-Duration 56”
2. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ‘ΤΟΚΑΛΗ’ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΒΟΛΟΥ-Duration 1’22”
Η επίσκεψή μας στο οινοποιείο του “Τοκαλή” στη Νέα Αγχίαλο Βόλου έγινε προκειμένου να ενημερωθούν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους οι μαθητές μας σχετικά με: • Την ιστορία του αποσταγματοποιείου της οικογένειας Τοκαλή το οποίο παράγει κρασί και τσίπουρο από τους ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες του. • Την κατανόηση της διαδικασίας παραγωγής του βιολογικού τσίπουρου διπλής απόσταξης με ή χωρίς γλυκάνισο και άλλων αρωματικών προϊόντων του φυσικού μεγαλείου. • Την γνωστοποίηση παραγωγής των προϊόντων που παράγει η οικογενειακή επιχείρηση «Τοκαλή» όπως τσίπουρο με γλυκάνισο το οποίο έχει μηδενική περιεκτικότητα σε μεθανόλη και δίνει την δυνατότητα κατανάλωσης χωρίς παρενέργειες στην υγεία του καταναλωτή. • Την διαφοροποίηση του τσίπουρου χωρίς γλυκάνισο το οποίο αποστάζεται, εμφιαλώνεται και διατίθεται αποκλειστικά με σταφύλια ιδίας παραγωγής, εντός του ιδιόκτητου αποσταγματοποιείου από τα ίδια τα μέλη της οικογένειας Τοκαλή και το προσωπικό της επιχείρησης με άριστες τεχνικές μεθόδους και με επιστημονικό έλεγχο σε όλες τις φάσεις επεξεργασίας του. • Τον τρόπο παραγωγής του βιολογικού οίνου σε συσκευασία ασκού και του βιολογικού οίνου σε συσκευασία “PET” (λευκό, ροζέ και ερυθρό). • Την ποιότητα του κρασιού και την βιολογική του καλλιέργεια η οποία εξαπλώνεται σε 350 στρέμματα γης (7 αμπελώνες). • Την περιγραφή της καλλιέργειας σε όλες τις εποχές, τον ψεκασμό με διάλυμα οξυχλωριούχου χαλκού, την λίπανση, το κλάδεμα και την συντήρηση του συστήματος της στήριξης του αμπελώνα, το θειάφισμα κατά την περίοδο της άνοιξης. • Την διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου: Τρυγητός (χρήση μηχανών συλλογής, συσκευασία σταφυλιών σε τελάρα), απόσταξη (παραγόμενο προϊόν «σούμα»), εμφιάλωση (ψύξη, φιλτράρισμα, εμφιάλωση, συσκευασία και διάθεση στην αγορά). • Τα είδη των ζιζανίων που καταστρέφουν το αμπέλι και την αντιμετώπιση αυτών (θειάφισμα).
3. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΠΘ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΘΕΡΜΗ)-Duration 1’56”
Οι μαθητές μας είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν:
  •  Χημεία και Βιοχημεία Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών
  •  Μικροβιολογία Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών
  •  Τεχνολογία Ζυμώσεων
  •  Ωρίμανση και Παλαίωση Οίνων
  •  Σύσταση Οίνου
  •  Αποστάγματα και Τεχνικές Απόσταξης
  • Οργανοληπτική Αξιολόγηση Οίνων
  •  Ανάπτυξη ποτών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αιθανόλη
  • Μελέτη αρωματικών συστατικών οίνου
  •  Σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης.
4. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ “ΚΕΧΡΗ” ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Duration 1’39”
Η εταιρεία ΚΕΧΡΗΣ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει μια ιστορία ενός αιώνα στην οινοποίηση. Το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διεξάγει συστηματική έρευνα και πειραματισμούς σχετικά με την παραγωγή της ρετσίνας, συχνά σε συνεργασία με φορείς, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Η έρευνα αυτή σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία στην οινοποίηση του παραδοσιακού ελληνικού κρασιού έχει οδηγήσει στη δημιουργία 4 διαφορετικών κρασιών που ανήκουν στην κατηγορία Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση. Οι μαθητές μας είχαν την δυνατότητα να αφομοιώσουν τις ακόλουθες διδακτικές ενότητες του οινοποιείου:  Ιστορικό του οινοποιείου-οινική παράδοση και φιλοσοφία της οικογένειας Κεχρή,  Οινοποίηση (Λευκή-Ερυθρά)  Ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης, παλαίωσης και εμφιάλωσης  Γευστική δοκιμή των κρασιών-Αίθουσα γευσιγνωσίας (ρετσίνα Κεχριμπάρι για οσφρητική εξέταση αδειάζοντάς το στα πτυελοδοχεία.
5. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Duration 1’36”
Τον αμπελώνα της Σχολής ο οποίος είναι εκπαιδευτικός – επιδεικτικός και φυτεύτηκε το 1992 χάρη σε μια δωρεά του Γιάννη Μπουτάρη στη μνήμη του πατέρα του Στέλιου Μπουτάρη του οποίου και φέρει το όνομα. Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται στα πλαίσια ολοκληρωμένης διαχείρισης και η απόδοσή του δεν ξεπερνά τα 1000 Kg/στρέμμα, ενώ αποτελεί και υποκείμενο πειραματικών εργασιών με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το αγρόκτημα είναι ένα ενεργό εργαστήριο όπου μαθητές όλων των ηλικιών, αναλαμβάνουν πρακτική άσκηση στην αγροτική παραγωγή, στη ζωική παραγωγή, στην αγροτική οικονομία, στη διαχείριση φυσικών πόρων καθώς και στην τεχνολογία τροφίμων και ποτών. Το Αγρόκτημα αποτελείται από τα ακόλουθα τμήματα:  Φυτική Παραγωγή ( θερμοκήπια και φυτώριο, αμπελώνα και οινοποιείο)  Γαλακτοκομικά  Εκπαιδευτικό Βουστάσιο- Γαλακτοκομείου  Πτηνοτροφείο
6. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ-ΔΡΑΜΑ-Duration 2’27”
Η Δράμα ήδη από την πρώιμη αρχαιότητα, ως τμήμα μιας ευρύτερης περιοχής που ονομαζόταν Ηδωνίδα Γη, αποτελούσε σημαντικό κέντρο λατρείας του Διονύσου, όπως βεβαιώνουν οι αρχαιολογικές έρευνες. . Το Κτήμα, εκτός από τους αμπελώνες, περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους που φιλοξενούν το οινοποιείο, το αποστακτήριο, τις υπόγειες κάβες παλαίωσης και φυσικά χώρους υποδοχής. Κατά την επίσκεψη οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους παραπάνω χώρους, γνώρισαν την βασική διαδικασία της οινοποίησης και θα δοκίμασαν αντιπροσωπευτικές ετικέτες του Κτήματος. Η Γευστική Δοκιμή ενός κρασιού είναι αναμφισβήτητα μια πολύ γοητευτική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας η όραση, η όσφρηση και η γεύση έχουν κυρίαρχο ρόλο!
7. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ “ΤΕΧΝΗΣ ΟΙΝΟΥ”-ΔΡΑΜΑ-Duration 1’12”
Το οινοποιείο, σχεδιασμένο από τον Γιάννη Καλαϊτζίδη, αποτελεί την καρδιά του Κτήματος “Τέχνη Οίνου” και βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού στο Μικροχώρι Δράμας. Κτισμένο σε μοντέρνα γραμμή αλλά με αρκετά παραδοσιακά στοιχεία. Ο λειτουργικός, άνετος χώρος παραγωγής στεγάζει τον απαραίτητο υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών διεθνούς εμβέλειας, που αντικατοπτρίζουν το πνεύμα και τον χαρακτήρα του ιδιαίτερου terroir από όπου προέρχονται.
8. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ @ ΑΜΠΕΛΟΥ ΡΑΨΑΝΗ, ΤΕΜΠΗ-Duration 2’27”
Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να δούνε παλιές ετικέτες κρασιών, βαρέλια, ποτηράκια, χρηστικά αντικείμενα, φωτογραφίες και θα αφομοιώσουνε όλη την ιστορία του κρασιού της περιοχής καθώς και να συλλέξουν πληροφορίες για την οινοποίηση. Το μουσείο παρουσιάζει την ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης στη περιοχή της Ραψάνης από τον 17ο -18ο αιώνα έως τις μέρες μας. Η ιστορία , ο πολιτισμός και ο οίνος στους πρόποδες του Ολύμπου» αποτελεί η προβολή του μουσείου Οίνου και Αμπέλου της Ραψάνης.
9. Η ιστορία του κρασιού-Video-Duration 2’03”
Συγγραφή, σκηνοθεσία, μοντάζ-Κορίνη Αγγελική ΠΕ06 Αγγλικών
10. Παραμύθι του κρασιού-Duration 46”
 
11. Η εφημερίδα μας “Εν οίνω η αλήθεια”-Duration 34”
 
12. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ-Duration 1’25”

Τα εκθέματα παρουσιάζουν την ιστορία του νομού Δράμας από την Παλαιολιθική Εποχή έως το 1914. Τα αρχαιότερα ευρήματα (οστά και πέτρινα εργαλεία) προέρχονται από την Καλλίφυτο  και από ανασκαφές στο σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη (50.000 π.Χ.) και το μουσείο παρουσιάζει επίσης εργαλεία, κοσμήματα και αγγεία από τους προϊστορικούς οικισμούς της Σιταγρών και του Αρκαδικού  από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, την Ύστερη Εποχή του Χαλκού και από την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου όπως αγγεία, όπλα, εργαλεία και κοσμήματα από τάφους που βρέθηκαν στη σημερινή βιομηχανική περιοχή της Δράμας.

13. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΣΕΡΡΕΣ-Duration 1’28”

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης βρίσκεται στην Αμφίπολη του Νομού Σερρών και διαθέτει εκθέματα της περιοχής από τους προϊστορικούς χρόνους έως και την βυζαντινή περίοδο. Κατά την ανέγερση του Μουσείου το 1976 οι εργάτες ανακάλυψαν έναν ασύλητο κιβωτιόσχημο τάφο από πωροπλίνθους, σκαλισμένο στον φυσικό βράχο., Οι αρχαιολόγοι , συνεκτιμώντας όλα τα ιστορικά στοιχεία και τα αρχαιολογικά ευρήματα (ασημένια λάρνακα, υπολείμματα καύσης ενός νεκρού, χρυσό στεφάνι ελιάς) που χρονολογήθηκαν στα τέλη του 5ου και στις αρχές του 4ου αιώνα π.Χ.

 https://youtu.be/CXb1Q2IhPTE

14. ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ-Duration 1’28”
Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ανατολικής Μακεδονίας είναι το σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού, το οποίο έχει την μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο. Η πορεία μέσα στο σπήλαιο θα αποτελέσει μια εντυπωσιακή εμπειρία για τους μαθητές, καθώς θα γίνει πάνω σε έναν «πεζόδρομο» που διασχίζει κατά μήκος το σπήλαιο με τους πανέμορφους σταλακτίτες. Ο Αγγίτης, ο μεγαλύτερος από τους παραποτάμους του Στρυμόνα ποταμού, βρίσκεται σε απόσταση 23 χλμ. βορειοδυτικά από την πόλη της Δράμας και είναι το μοναδικό αξιοποιημένο ποτάμιο σπήλαιο στον ελλαδικό χώρο.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ:
 
ΤΜΗΜΑ Α1
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ   ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΚΕΣΕΜΙΔΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΩΣΤΙΜΠΑΣ  ΦΑΙΔΩΝ
ΧΑΛΟΥΛΗΣ  ΒΛΑΣΙΟΣ
ΤΜΗΜΑ Α2
ΤΣΙΛΙΚΙΔΟΥ  ΕΛΕΝΗ
ΤΣΙΛΙΚΙΔΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ
ΞΕΝΑΚΗ  ΑΣΗΜΙΝΑ-ΑΡΤΕΜΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α3
ΒΕΛΕΤΖΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΙΑΡΕΝΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β2
ΜΟΥΚΟΛΛΑΡΙ  ΝΕΦΕΛΗ
ΜΟΥΚΟΛΛΑΡΙ  ΤΖΕΣΙΚΑ
ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΠΟΥΣΗ  ΜΕΛΙΝΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ
ΤΣΟΥΤΣΑ  ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΠΕΤΣΟΥΛΑ   ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΜΗΜΑ Β5
ΑΓΓΕΛΙΝΑ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΛΙΑΣΚΟΒΙΤΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΣ   ΜΙΧΑΗΛ
ΣΓΑΡΔΩΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ   ΘΩΜΑΣ
ΣΠΑΝΟΥ  ΕΛΕΝΗ
ΤΑΧΟΥ  ΕΛΕΑΝΝΑ
ΤΑΧΟΥ  ΦΙΛΙΤΣΑ
ΤΣΙΤΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ  ΕΛΕΝΗ
ΝΤΙΝΤΑΚΗΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΟΜΠΟΤΖΙΝΣΚΑ  ΝΙΚΟΛ
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ   ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΜΗΜΑ Γ1
ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ   ΣΤΑΜΑΤΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ   ΣΟΦΙΑ
ΒΟΤΣΙΝΟΥ   ΜΑΡΙΑΜ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΒΑΒΑΡΑΠΗΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΛΙΩΡΑΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΚΗ-ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ  ΔΑΝΑΗ
ΓΚΑΡΕΛΗ   ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ   ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΚΑΡΝΑΒΑ   ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΑΝΝΑ
ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΛΙΑ
ΤΜΗΜΑ Γ2
ΚΟΥΚΟΛΕΤΣΟΣ  ΡΑΦΑΗΛ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΛΟΥΣ  ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
ΛΟΥΜΑ  ΜΑΡΚΕΛΛΑ
ΜΠΑΛΙΑΚΟΥ  ΘΕΟΔΩΡΑ
ΜΠΑΡΤΖΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ
ΠΟΥΣΙΑ  ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ  ΣΤΕΛΛΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΛΗΜΝΙΩΤΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΜΗΜΑ Γ3
ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ   ΜΑΡΙΟΣ
ΝΤΑΝΤΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΑΦΑΙ  ΜΑΤΕΟ
ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ   ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΙΤΣΙΑΣ   ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗ   ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΤΣΟΥΚΑΣ  ΙΑΣΟΝΑΣ
ΤΣΟΥΛΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΟΥΜΠΕΚΟΣ   ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΣΟΥΜΠΕΚΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΟΥΤΣΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΡΙΣΗΣ   ΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΒΑΣΙΙΚΗ
ΨΙΩΤΑΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΜΗΜΑ Γ4
ΑΛΙΦΕΡΗ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ   ΡΑΦΑΗΛ
ΓΚΟΡΙΑΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗ   ΣΩΤΗΡΙΑ
ΖΑΜΠΑΛΟΣ   ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΕΣΕΜΙΔΗ  ΦΑΝΗ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΜΑΝΤΑΝΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ
ΤΣΕΝ  ΜΕΝΧΑΝ
ΡΙΖΟΥ    ΡΑΦΑΗΛΙΑ
ΤΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ   ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΧΑΤΖΙΑΡΑ  ΣΤΕΛΛΑ
Video  των μαθητών-Duration  2’36”
 
Video  της Διεύθυνσης του 7ου Γυμνασίου Βόλου και των Συμμετεχώντων Eκπαιδευτικών-Duration
https://youtu.be/h-krDCxmqeQ-Duration  6’02”

 
Ευχαριστήρια
Τα θερμά μας ευχαριστήρια στον Διευθυντή του 7ου Γυμνασίου Βόλου κ. Περικλή Φασουράκη ο οποίος στήριξε την προσπάθειά μας αυτή! Η παρουσία του κατέστη αναγκαία για την διεκπεραίωση των προαπαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών, που συνεπικούρησαν στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματός μας!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στις υποδιευθύντριες του 7ου Γυμνασίου κυρίες Κυριακή Μύρικνα και Δήμητρα Μάρκου για την στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή!! Επιπλέον να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους τον Πατέρα Ιωάννη Γρατσούνα για τις όμορφες περιηγήσεις που μας έκανε στην Δράμα ειδικά στο Κτήμα του Νίκου Λαζαρίδη και στις Ιερές Μονές του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη (Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος και την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης του Δήμου Σερρών. Την κ. Παπαδημητρίου Βασιλική, την κ. Καραγιάννη  Ματούλα οι οποίες συνόδεψαν στις περιηγήσεις μας, την κ. Λυναριτάκη Λευκή και τον κ. Κοτσίδη Μιχάλη οι οποίοι επιμελήθηκαν την μουσική επένδυση του προγράμματος μαζί με  τους  συμμετέχοντες μαθητές μας!Στους επίτιμους καλεσμένους να ευχαριστήσουμε τον παλιό μας μαθητή Ζαρίφη Αθανάσιο για την μουσική του ερμηνεία στο πρόγραμμα του κρασιού!
Να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε εγκάρδια τον συνάδερφο κ. Ανδριανουπολίτη Κώστα ο οποίος επιμελήθηκε με μεράκι και αγάπη για την σχολική του μονάδα τον Βιολογικό μας Αμπελώνα!!Την νοσηλεύτρια του σχολείου μας  κ. Εύη Ράπτου η οποία πάντα φρόντιζε  να προετοιμάζει το φαρμακείο του σχολείου  πριν από κάθε μας εκπαιδευτική επίσκεψη!! Φυσικά αξίζει να αναφέρουμε και τους συναδέλφους που επιτελούν διοικητικά καθήκοντα στην σχολική μονάδα τις συναδέλφισσες κυρίες Ειρήνη Χρύση και Νικολέτα Καραγιάννη οι οποίες bπροωθούσαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία καθώς και διαβιβαστικά στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους σε όλες τις διδακτικές μας επισκέψεις!! Μην ξεχνάτε …..”In Vino veritas in Aqua Sanitas”!!