Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης στα εργοστάσια “Μανιτάρια – Θράκης” και “Αλλαντικά Υφαντή” στη βιομηχανική περιοχή του Άβαντα

Οι μαθητές της Τρίτης τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των μαθημάτων της Μελέτης, την Τρίτη 9/2/2016 το πρωί, επισκέφθηκαν τη βιομηχανική περιοχή του Άβαντα της Αλεξανδρούπολης.

1) Στην περιοχή αυτή επισκέφθηκαν πρώτα το εργοστάσιο “Μανιτάρια Θράκης” του κ. Μπαξεβάνη Μάκη. 

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου από τον κ. Μπαξεβάνη Μάκη.

 

Εργοστάσιο “Μανιτάρια Θράκης”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μαθητές πληροφορήθηκαν για την καλλιέργεια των μανιταριών αλλά και τις ωφέλειες που έχει η κατανάλωση από τους ανθρώπους .

Στο χώρο παραγωγής των μανιταριών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Μπαξεβάνη Μάκη, που με τόσο εγκάρδιο τρόπο ενημέρωσε τα παιδιά μας και για τα συσκευασμένα μανιτάρια που μας έκανε δώρο.

2) Στην συνέχεια και μετά από πεζοπορία ενός χιλιομέτρου επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις των αλλαντικών “Υφαντής”.

Στη βιομηχανική ζώνη Άβαντα.

 

Εκεί μας υποδέχθηκε ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Χρήστος Γκοτσίδης ο οποίος και μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του εργοστασίου.

Με το Δ/ντή του εργοστασίου κ. Γκοτσίδη.

“ΥΦΑΝΤΗΣ – ΑΛΛΑΝΤΙΚΆ”

 

Στη συνέχεια όλα τα παιδιά αφού φόρεσαν την κατάλληλη στολή περιηγήθηκαν στους χώρους της παραγωγής, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν όλη τη διαδικασία της παρασκευής των αλλαντικών τα οποία και γεύτηκαν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό αλλά και τον Διευθυντή κ. Χρήστο Γκοτσίδη για τη φιλοξενία του και τα πεντανόστιμα αλλαντικά που πρόσφερε σε όλους μας ως δώρο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο τέλος της ημέρας επιστρέψαμε στο σχολείο μας όχι μόνο με τα μανιτάρια και τα αλλαντικά που μας δώρισαν, αλλά και με πολλές γνώσεις και όμορφες αναμνήσεις.