Συμμετοχή μαθητών του 7ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης στη 2η Γαλλοελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα

viber image 2022 02 05 10 27 33 414

Οι μαθητές της Στ και της Ε τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, συμμετείχαν στη  2η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα, που διοργανώθηκε ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.). Από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις και συνεντεύξεις κορυφαίων Ελλήνων και Γάλλων αθλητών: Ευαγγελίας ΨΑΡΡΑ (τοξοβολία), Χρυσούλας ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (δισκοβολία), Yohann DINIZ, (βάδην), Γιάννη ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ (υδατοσφαίριση), Magalie POTTIER (BMX ποδήλατο motocross), David SMETANINE,  (κολύμβηση), Γιάννη ΣEΒΔΙΚΑΛΗ (αγώνας δρόμου-400m) και Vanessa MORALES (ανάβαση βουνών). Οι αθλητές μοιράστηκαν με μαθητές από την Ελλάδα και τη Νορμανδία το πάθος τους για τα αγωνίσματά τους, τον αθλητισμό και τις αξίες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων. Aποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους, καθώς διακρίνονται επίσης για τη φιλανθρωπική τους δράση.

Η 2η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα αποτέλεσε μια ακόμα ευκαιρία για τους γαλλόφωνους μαθητές της ΣΤ τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ ¨Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Oλυμπιακών Αγώνων – ICARE3¨, να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας με σχολικές τάξεις στη Γαλλία.

2 σχόλια σχετικά με το “Συμμετοχή μαθητών του 7ου Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης στη 2η Γαλλοελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα”

  1. Συγχαρητήρια!!!!!Καλή συνέχεια με τον ίδιο ενθουσιασμό και τα μεγαλύτερα θετικά αποτελέσματα για τους μαθητές την σχολική μονάδα και την ομάδα υλοποίησης του προγράμματος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.