Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Επίσκεψη μαθητών από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών Βαρηκόων

Επίσκεψη μαθητών από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών Βαρηκόων

Σήμερα είχαμε την ευτυχία να υποδεχτούμε στο σχολείο παιδιά από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής.
Μετά την πρώτη γνωριμία και το καλωσόρισμα στο προαύλιο τα παιδιά και η καθηγήτριά τους, κ. Χρυσαυγή Κασσοπούλου ανέβηκαν στην αίθουσα του Δ2 όπου οι μαθητές / τριες του Δ2 και η δασκάλα τους κ. Φωτεινή Μπούκλη είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα υπέροχο κείμενο για τη διαφορετικότητα από τον Μαρίνο, το παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί» από τον Βαγγέλη και την Κατερίνα και το ηθικό δίδαγμα του από τον Ανδρέα. Στη συνέχεια η δική μας Ραφαέλα παρουσίασε τη δική της μικρή ιστορία στη νοηματική γλώσσα.
Τα παιδιά του Δ2 έκαναν ερωτήσεις στους καινούριους τους φίλους για τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντά τους και μάθανε πολλές λέξεις στη νοηματική ενώ στο τέλος όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο και να γνωριστούν καλύτερα.
Καταλάβαμε όλοι πολλά πράγματα για τη ζωή των κωφών.
Ήταν πραγματικά μεγάλη χαρά για μας που γνωρίσαμε αυτά τα όμορφα και ξεχωριστά παιδιά και είδαμε πόσα κοινά στοιχεία έχουμε μαζί τους. Μας δίδαξαν με τον δικό τους τρόπο πως τίποτα δεν μας χαρίζεται και πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και πείσμα για να κατακτήσουμε το καθετί!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση