Αρχική » Το Σχολείο μας

Το Σχολείο μας

Η ιστορία του σχολείου μας με λίγα λόγια 

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αρτέμωνος-Λυκούργου-Παπαρηγοπούλου-Θρασυβούλου, στην περιοχή του Παραδείσου.

Διοικητικά απεσπάσθει από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, το οποίο πριν εγκατασταθεί στον σημερινό του χώρο στις οδούς Χίου και Τσιμισκή στο Κοντόπευκο στεγαζόταν στο οίκημα Τζαφέρου με τον τίτλο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σαντοριναίικων.

Το κτίριο του σημερινού 4ου Δημοτικού επρόκειτο να χτισθεί στην σημερινή Πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» επί της οδού Πεντέλης αλλά οι αντιδράσεις των οικοπεδούχων και οι έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν προς στους «αρμοδίους» το απέτρεψαν με αποτέλεσμα να καταργηθεί η πλατεία της Αγοράς Κοντοπεύκου και να χτιστεί εκεί το Σχολείο. Παρά ταύτα με την ολοκλήρωση του σχολείου η χαρά των κατοίκων ήταν μεγάλη. Τα παιδιά μετέφεραν μόνα τους τα θρανία και τις σόμπες από το παλιό σπίτι στο καινούριο κτίριο. Τότε Διευθυντής στο 4ο ήταν ο κ. Τσιμέκας και μετέπειτα η Γκόλφω Βραχνού-Σταθοπούλου.

Την δεκαετία του 70 η περιοχή του Κοντοπεύκου αρχίζει να αναπτύσσεται, ο αριθμός των μαθητών να αυξάνει οπότε το 1979 ιδρύεται το 7ο Δημοτικό, με πρώτο διευθυντή τον Κώστα Σκούφη, το οποίο στην αρχή συστεγαζόταν στον ίδιο χώρο με το 4ο.

Η μεταφορά του 7ου Δημοτικού στον σημερινό του χώρο έγινε το 1983 όταν στη θέση που τώρα βρίσκονται τα γηπέδα μπάσκετ, βόλευ καιποδασφαίρου 5Χ5 τοποθετήθηκαν 7 λυόμενα, τα οποία ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ) αγόρασε από το ιδιωτικό σχολείο του Ζαγοραίου που βρισκόταν επί της οδού Αγίας Παρασκευής στον χώρο όπου σήμερα είναι το κατάστημα JUBO.

Το σχολείο στα πρώτα χρόνια λειτουργίας στον νέο του χώρο ήταν εξαθέσιο και επειδή το διδακτικό προσωπικό ήταν όλες γυναίκες (έξι δασκάλες και διευθύντρια η Αρετή Παρασκευοπούλου) απέκτησε το προσωνύμιο το «Το Σχολείο των Κοριτσιών».

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κτιρίου και τον Ιανουάριο του 1993 έγινε η μεταστέγαση από τα λυόμενα στο κτίριο όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Υ.Γ Πολλές ευχαριστίες στην συνταξιούχο δασκάλα του σχολείου μας κ. Κλεάνθη Ψιμαδα- Θεοδωρακοπούλου για τις χρήσιμες πληροφορίες της.


Σχολιάστε

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων