Αρχική » Χωρίς κατηγορία » «Σχολικός εκφοβισμός. Ο ρόλος των γονέων και του σχολείου»

«Σχολικός εκφοβισμός. Ο ρόλος των γονέων και του σχολείου»

Επί της αρχής: Κανένας μαθητής δε θα πρέπει να έχει λόγο για να φοβάται…. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε αυτό σπάζοντας τον κύκλο της σιωπής και της ανευθυνότητας. Υπάρχουν παιδιά που ασκούν bullying και αυτά τα παιδιά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Οι συνθήκες γεννιούνται κυρίως μέσα στις οικογένειες τους. Και μέσα στα σχολεία -λέει η ψυχολογία αλλά και η διδακτική πράξη- υπάρχουν όλα τα σημάδια που μαρτυρούν πως κάποια παιδιά βασανίζονται από συμμαθητές τους: Στην πρωινή προσέλευση, στις τάξεις, στα διαλείμματα, στο παιχνίδι, στις τουαλέτες, στο σχόλασμα, παντού… Και εδώ είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών. Να είμαστε εκεί, παρόντες, για να βρούμε λύσεις σε συνεργασία με την οικογένεια και τους ειδικούς….

Οι φώτο από την επιμορφωτική συνάντηση στο σχολείο μας όπου με μελέτες περίπτωσης και παιχνίδια ρόλων προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το θέμα, να προβληματιστούμε και να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθησή μας για το θύμα, τον θύτη, τον παρατηρητή, τον γονιό και τον δάσκαλο…

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δυο εμψυχωτές μας: Την δασκάλα μας στην Ειδική Αγωγή Χαρούλα Καργιώτη και τον δάσκαλο μας με εξειδίκευση στην Συμβουλευτική Ψυχολογία Δημήτρη Αλεξόπουλο.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση