Μεσογειακή διατροφή….το λάδι!

Μόνο συναισθήματα χαράς μπορεί να νιώσει μια δασκάλα όταν βλέπει στα μάτια των μαθητών και μαθητριών της τον ενθουσιασμό και την επιθυμία τους για ενεργό συμμετοχή.

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου οι μαθητές/τριες του Δ3, στο πλαίσιο του αφιερώματος στη μεσογειακή διατροφή, συζήτησαν για την αξία του πολύτιμου καρπού της ελιάς, που αποτελεί κύριο αγαθό της ελληνικής γης. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τύπους ελιών,γευτήκαμε πεντανόστιμα σπιτικά εδέσματα με βάση το αγνό ελαιόλαδο Μυτιλήνης, όπως κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και παραδοσιακές θρακιωτικες λαλαγγιτες. Ζυμωσαμε όλοι μαζί το δικό μας ελιοψωμο, το ψησαμε και το γευτήκαμε μέχρι το τελευταίο του … ψίχουλο!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και μαθήτριες του Δ3 για την άψογη συνεργασία και το κέφι τους, άλλα και στη κα. Χαρούλα Καργιωτη, δασκάλα του τμήματος ενταξης, για την πολύτιμη βοήθεια της!
Η δασκάλα του Δ3
Άννα Κουντουράκη

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση