Αρχική » Χωρίς κατηγορία » 3 Δεκεμβρίου η παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

3 Δεκεμβρίου η παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία. Η μέρα αυτή είναι μια ευκαιρία για να ενημερωθούμε και να ενδιαφερθούμε για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Στο σχολείο μας η Ημέρα ΑμεΑ ξεκίνησε αμέσως μετά την πρωινή προσευχή με την αφήγηση ενός παραμυθιού ενσυναίσθησης στην διαφορετικότητα από τον δάσκαλο μας Δημήτρη Αλεξόπουλο.

Λίγο αργότερα στην αίθουσα εκδηλώσεων οι μαθητές της Τετάρτης τάξης είχαν την ευκαιρία, σε ζωντανή σύνδεση με Βρυξέλλες, να παρακολουθήσουν τις εργασίες  συνεδρίου της Ε.Ε αφιερωμένο στην ημέρα ΑμεΑ και να  μιλήσουν με τον  μπαμπά του σχολείου μας Δημήτρης Νικόλσκυ. Ο κ. Νικόλσκυ με την ιδιότητα του προέδρου της επιτροπής για τα δικαιώματα των Α.Μ.Ε.Α. στο Συμβούλιο της Ευρώπης  εξήγησε απλά και κατανοητά στα παιδιά το σκοπό του συνεδρίου που στόχο είχε την προώθηση ευρωπαϊκών πολιτικών υπέρ των ΑμεΑ και μας ξενάγησε στους χώρους του συνεδρίου.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Νικόλσκυ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφιέρωσε το φετινό συνέδριο στο ανθρώπινο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στη πολιτιστική μας κληρονομιά, στα μνημεία, στα μουσεία, στη ψυχαγωγία, σ’ όλους του χώρους που παρουσιάζεται και γεννιέται η πολιτιστική ιστορία και κουλτούρα της Ευρώπης, των κρατών και των λαών της.
Και βεβαίως συμπληρωματικά να τονίσουμε ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δε ζουν μόνο στις 3 Δεκεμβρίου.
Ζουν κάθε μέρα και αξίζουν το σεβασμό μας κάθε μέρα!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση