Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Έναρξη σχολικής χρονιάς- Αγιασμός

Έναρξη σχολικής χρονιάς- Αγιασμός

Αγαπητοί μαθητές και γονείς , καλή και δημιουργική χρονιά.

Ξεκινάμε το Σχολικό Έτος 2013-14 με τον καθιερωμένο Αγιασμό , την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ώρα 9:15.

Μετά τον Αγιασμό  οι μαθητές θα περάσουν στις αίθουσες για να γνωριστούν με τους δασκάλους τους και να παραλάβουν τα καινούρια τους βιβλία. Οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στο προαύλιο  και να περιμένουν τα παιδιά τους που θα αποχωρήσουν περίπου στις  11:00.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Γιάννης Λογοθέτης


1 Σχόλιο

  1. Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας,
    Δάσκαλοι και γονείς της Πέμπτης και Έκτης,…. νομίζω ότι σας ενδιαφέρει:
    https://www.facebook.com/EngineerProjectGreece

    To εκπαιδευτικό πρόγραμμα ENGINEER στα σχολεία από τον Οκτώβριο 2013

    Το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2013 πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι πιλοτικές εφαρμογές του εκπαιδευτικού προγράμματος ENGINEER, στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Σχολής Μωραΐτη.

    Από τον Οκτώβρη, το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται εντατικά σε σχολεία από όλη την Ελλάδα. Αυτό θα καταστεί δυνατό με τη βοήθεια του ‘Οδηγού για τον Δάσκαλο’, τον οποίο θα έχουν στη διάθεσή τους οι εκπαιδευτικοί από την καινούργια σχολική χρονιά. Ο Οδηγός, ο οποίος θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή σελίδα του έργου ENGINEER (http://www.engineer-project.eu/ & https://www.facebook.com/EngineerProjectGreece) θα παρουσιάζει τη διδακτική μεθοδολογία ενός προβλήματος Μηχανικής το οποίο θα κληθούν να επιλύσουν στη σχολική τάξη μαθητές 10-12 ετών. Το πρόβλημα αυτό, ή «πρόκληση», αφορά ένα πρόβλημα της καθημερινής ζωής και οι μαθητές θα το αντιμετωπίσουν συλλογικά, εφαρμόζοντας βασικές αρχές της Μηχανικής και με βάση ένα σετ βασικών υλικών, το οποίο θα παρέχει το Ίδρυμα Ευγενίδου. Ο τίτλος της «πρόκλησης» που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Ευγενίδου με τη συνεργασία της Σχολής Μωραΐτη είναι «Αναπτύσσοντας μια Πλωτή Πλατφόρμα». Στο διαδίκτυο θα είναι διαθέσιμοι επίσης αντίστοιχοι Οδηγοί και για μια σειρά άλλων 9 «προκλήσεων», στα ελληνικά και στα αγγλικά.

    Οι παιδαγωγοί που θα λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό έργο ENGINEER, πριν την εφαρμογή του στα σχολεία θα συμμετάσχουν σε ενημερωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του προγράμματος και να καθοδηγήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μαθητές. Παράλληλα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα εφαρμοστεί μια σύντομη εκδοχή της ελληνικής «πρόκλησης» διάρκειας περίπου 1 ώρας, σε σχολικό και γενικό κοινό, κατά το επόμενο σχολικό έτος.
    Τέλος, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες ανάδειξης του έργου, ενώ θα προωθηθεί η συνεργασία και η περαιτέρω ανάπτυξη και υιοθέτηση του προγράμματος και από άλλους φορείς.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση