ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε στο νηπιαγωγείο μας στις 27 Σεπτεμβρίου την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

unnamed

Το σύνθημα της ημέρας  “Αθλούμαστε μαζί, δίνουμε ποιότητα στη ζωή”, έδωσε την αφορμή να ακολουθήσει συζήτηση, τι σημαίνει αθλητισμός, τι μας προσφέρει, ποιο είναι το αγαπημένο άθλημα των παιδιών.

Στη συνέχεια στη αυλή του νηπιαγωγείου μας τα παιδιά κλήθηκαν να “αγωνιστούν” και να κατανοήσουν τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας όσο αφορά τη σωματική αλλά και τη ψυχική υγεία.

Τέλος οι μαθητές μας για το αθλητικό πνεύμα που ανέδειξαν επιβραβεύτηκαν με ένα μετάλλιο … όπως οι μεγάλοι αθλητές.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ ETWINNING “STEAM AND 4 SEASONS”

Τη φετινή σχολική χρονιά τα δύο πρωινά τμήματα του  νηπιαγωγείου μας έχουν την χαρά να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό έργο eTwinning “STEAM and 4 seasons” .

STEAM AND 4 SEASONS

Το συγκεκριμένο έργο αναφέρεται στη διαδοχή των εποχών και στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτών κατά τη διάρκεια ενός έτους.  Βασίζεται στην παιγνιώδη και ομαδοσυνεργατική μάθηση, στη διερευνητική προσέγγιση της μάθησης καθώς και στην επίλυση προβλήματος. Συνδυάζει τη χρήση των web2.0 εργαλείων με την προσέγγιση STEAM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνη, μαθηματικά) στην εκπαίδευση. Οι μαθητές θα παρατηρήσουν και θα καταγράψουν  τις αλλαγές στη φύση και στα καιρικά φαινόμενα, θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά της φύσης, θα δημιουργήσουν απλές κατασκευές με εργαλεία και υλικά της τάξης και της καθημερινής ζωής, θα συνεργαστούν για την παραγωγή εικαστικών δημιουργιών.

Στόχοι του έργου είναι οι μαθητές

  • να αντιλαμβάνονται και να περιγράφουν απλά φυσικά φαινόμενα
  • να παρατηρούν και να καταγράφουν τις αλλαγές στις εποχές και στον καιρό
  • να αναγνωρίζουν μοτίβα στα καιρικά φαινόμενα και να εξοικειώνονται με τα σύμβολα του καιρού και τη σημασία τους
  • να κάνουν διαπιστώσεις για τη φυσική μεταβολή των υλικών και τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτές τις μεταβολές
  • να διακρίνουν τα καιρικά φαινόμενα και να εντοπίζουν σημαντικά χαρακτηριστικά των μετεωρολογικών παρατηρήσεων
  • μέσα από την αλληλεπίδραση με συνομηλίκους διαφόρων χωρών  να  πειραματίζονται οι μαθητές με τη χρήση διαφορετικών υλικών
  • να συνθέτουν πρωτότυπα έργα συνδυάζοντας υλικά με δημιουργικό τρόπο
  • να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας για την παραγωγή μιας εικαστικής δημιουργίας
  • να εκτελέσουν απλές λειτουργίες/ ενέργειες των ΤΠΕ για την ολοκλήρωση εργασιών/δραστηριοτήτων και να χρησιμοποιήσουν απλά εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας, καθώς και εργαλεία συνεργατικής δημιουργίας
  • να ενισχυθεί η δημιουργική συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

Βίντεο παρουσίασης του έργου

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ

Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε σε τρία Ευρωπαϊκά έργα etwinning. Στην έναρξη της φετινής χρονιάς είχαμε τη χαρά να λάβουμε ετικέτες ποιότητας και για τα τρία έργα μας.

Για το έργο “Around the world in 180 days” που μας “ταξίδεψε” σε όλον τον κόσμο, για το έργο “Let’s try together” με το οποίο πραγματοποιήσαμε πειράματα σχετικά με την υγιεινή, τα μικρόβια, τις πέντε αισθήσεις και τα χρώματα και τέλος για το έργο “Tree of stories” όπου επεξεργαστήκαμε τρία πολύ γνωστά παραμύθια.

Οι συνεργασίες που αναπτύχθηκαν, οι εμπειρίες, οι γνώσεις, οι δεξιότητες και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών μας με χαρά και ενθουσιασμό και στα τρία έργα, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας και αυτό μας δίνει την ώθηση για περαιτέρω συνεργασίες και την φετινή σχολική χρονιά!