ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ- ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης στο Δημοτικό Σχολείο, την προηγούμενη εβδομάδα δεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας, τους μαθητές της Δ’ τάξης, του 6ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενους  από την δασκάλα του Μαρία Γκότη, οι οποίοι μας επιφύλαξαν μια μικρή έκπληξη.

 Είχαν ετοιμάσει προσωπικά για κάθε μαθητή μια πρόσκληση, ζωγραφισμένη και γραμμένη από τους ίδιους. Η πρόσκληση ήταν για να παρακολουθήσουμε κουκλοθεατρική παράσταση, στο χώρο του Δημοτικού, από τους ίδιους αλλά και τους μαθητές της Β’ τάξης.

Η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη!!!

Φυσικά και αποδεχτήκαμε την πρόσκληση και ανυπομονούσαμε  να πάμε στο Δημοτικό για να παρακολουθήσουμε την παράσταση!

Και σήμερα ήρθε αυτή η σπουδαία μέρα που περιμέναμε! Μεταφερθήκαμε στον χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, όπου μας περίμεναν οι φίλοι μας, με τον Διευθυντή του σχολείου,  την δασκάλα τους, τη κυρία Μαρία και την εκπαιδευτικό της Θεατρικής Αγωγής, κυρία Νατάσσα Νούτση, η οποία ήταν αυτή που σκέφτηκε, προετοίμασε και υλοποίησε την συγκεκριμένη δράση, στα πλαίσια του μαθήματος της.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν ετοιμάσει τον χώρο του κουκλοθεάτρου στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Τα σκηνικά ήταν φτιαγμένα από χαρτί και άλλα υλικά από τους ίδιους τους μαθητές. Οι μαθητές της Δ’ τάξης, μας παρουσίασαν το παραμύθι  “Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια” και οι μαθητές της Β’ τάξης, τον μύθο του Αισώπου “Το λιοντάρι και το ποντίκι”.

Οι μαθητές απόλαυσαν τις δύο παραστάσεις, οι οποίες ήταν εξαιρετικές! Οι χαρά όλων μας ήταν πολύ μεγάλη! Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η δικής μας χαρά αλλά και συγκίνηση, καθώς οι μαθητές του Δημοτικού ήταν μαθητές του νηπιαγωγείου μας!

 Αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας με ένα μικρό δώρο από εμάς, ένα βιβλίο με ζωγραφιές μας!

1716217540517

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την όμορφη αυτή εμπειρία, τους μαθητές του Δημοτικού, τον Διευθυντή, κύριο Στέργιο Φιλίππου, την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής, κυρία Νατάσσα Νούτση και τις δασκάλες των δύο τάξεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *