Brown and Yellow Doodle The artistic Process Poster

🙂Η δράση του ενεργού πολίτη περιλαμβάνει δραστηριότητες, που ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν στη διαμόρφωση της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας τους, με τρόπο βιωματικό και ουσιαστικό, αναπτύσσοντας έτσι την αίσθηση του «ανήκειν», δεξιότητες συνεργασίας και υπευθυνότητας.

Στα πλαίσια της πρώτης για φέτος δράσης ενεργού πολιτειότητας φιλοξενήσαμε σήμερα 31-10-2025 στο νηπιαγωγείο μας το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα για νηπιαγωγεία, GREEN FUTURE, από την We4all ( διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό).

Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση, η οποία ξεκινησε μέσα στην τάξη και κατέληξε σε φύτευση αρωματικών φυτών στην αυλή του σχολείου, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έννοιες που αφορούν το περιβάλλον, έμαθαν τα αρωματικά φυτά (δυόσμο, δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι), τα μύρισαν, τα έπιασαν και στη συνεχεια έμαθαν πως να τα φυτεύουν δουλεύοντας σε ομάδες, λέρωσαν όλοι τα χεράκια τους, πότισαν, ομόρφυναν το σχολείο και το χάρηκαν πραγματικά! Στο τέλος πηραν και το μεταλλιο τους! Ήταν μια όμορφη, δημιουργική μέρα για όλους γεμάτη χαμόγελα και φύση!

Ευχαριστούμε πολυ την κα Κατερίνα κ την και Μαρία απο την We4all για την εμπειρία και την συνεργασία.🙂

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Diafaneia1 3🙂Το σχολείο μας συμμετείχε στην εβδομάδα ευρωπαϊκού κώδικα μέσω του Code Week με την οργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων κωδικοποίησης.

Εβδομάδα κώδικα στο 6ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς-Στο σχολείο για να περνώ καλά, φέρομαι σωστά!”

Δραστηριότητα με αξιοποίηση bee -bot. Αναγνωρίζοντας τη σημασία καλλιέργειας των ήπιων δεξιοτήτων στη νηπιακή ηλικία, ξεκινάμε από τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στους συμμαθητές μας. Επιλέγω εικόνες θετικής  και αρνητικής  συμπεριφοράς στο νηπιαγωγείο και τις τοποθετώ στο πλέγμα. Προγραμματίζω το εκπαιδευτικό ρομπότ Beebot έτσι ώστε να περάσει μόνο από τις θετικές συμπεριφορές, προκειμένου να φτάσει στο σχολείο που βρίσκεται στο τέλος του πλέγματος.

o

FB IMG 1761669005833

Γιορτάζοντας 28η Οκτωβρίου

Στιγμές από την γιορτή της σημαίας, την παρέλαση των μικρών μαθητών μας  που απέσπασε ένα μεγάλο χειροκρότημα & κάποιες χαρακτηριστικές δημιουργίες τους! Συγχαρητήρια σε όλους ! Χρόνια πολλά και του χρόνου!

Δράση για την Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας

🙂Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας στο Νηπιαγωγείο

Με αφορμή την Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, συζητήσαμε με τα παιδιά για τα συναισθήματα, τη φιλία και τη δύναμη των λέξεων που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα.
Διαβάσαμε το υπέροχο βιβλίο της Μαρίας Κουτσανοπούλου, “Ας πούμε αυτή τη λέξη”, το οποίο μας βοήθησε να μιλήσουμε για τις όμορφες λέξεις που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν χαρά, αγάπη και καλοσύνη.

Έπειτα, τα παιδιά ζωγράφισαν και δημιούργησαν μια ομαδική αφίσα γεμάτη «μαγικές λέξεις», λέξεις που φέρνουν χαμόγελα και κάνουν τον κόσμο πιο φωτεινό.
Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά έμαθαν πως οι λέξεις έχουν δύναμη και πως μια καλή κουβέντα μπορεί να κάνει τη μέρα κάποιου πολύ καλύτερη.

as poyme ayth th lexh

IMG 51b8ecccd21353068b890cfd8c5a7d96 V

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

🙂Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου, μέρα ίδρυσης του  Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ το 1945. Ως αφορμή ενασχόλησης με το σημαντικό αυτό θέμα , συζητήσαμε για τις διατροφικές μας συνήθειες και επιλεξαμε ιστορίες παιδικης λογοτεχνιας για τη διατροφή.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες προτάσεις σχετικών βιβλίων για εμπλουτισμό:

Βιβλιο-προτάσεις με θέμα τη διατροφή για παιδιά:

Ο Ωραίος Δαρείος της Σοφίας Ζαραμπούκα

Το σάντουιτς του γίγαντα, του Ευγένιου Τριβιζά 

Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο, της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου

 Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι της Σώτης Τριανταφύλλου

Καλή όρεξη! του Έρικ Καρλ 

1η Εκπ/κή Δράση

1η προγραμματισμένη Εκπ/κή Δράση για φέτος και παρακολουθήσαμε την παράσταση “Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά”στο νηπιαγωγείο μας,από τη θεατρική ομάδα θεάτρου Νεφέλες.Η παράσταση βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και μας μετέφερε ο μήνυμα της δύναμης της αλήθειας και της ειλικρίνειας. Μας έδειξε πόσο εύκολο είναι οι άνθρωποι να ζουν μέσα σε ένα ψέμα όταν φοβούνται να πουν την αλήθεια. Μας άρεσε πολύ!

Ανακοίνωση προς τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου μας

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρακτικής άσκησης των φοιτητών/τριών του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Φ27/103889/Δ1/27-6-2019 (Β΄ 2829), θα υποδεχθουμε την Τριτη 14 Οκτωβριου 2025 δυο φοιτητές/ριες για την Πρακτική τους άσκηση. Συνολικά δέκα (10) εβδομάδες οι 2 φοιτητές/τριες του Τμήματός μας θα βρίσκονται στην τάξη μας για να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Απο τη Δ/νση του σχολείου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2025-26 -ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

rubricΣυντονισμός και οργάνωση των εργαστηρίων: ΟΛΓΑ ΙΠΠΕΚΗ

Ομάδα σχεδιασμού – υλοποίησης:

Μασαύτη Μαρία

Γαβρίλα Λαμπρινή

Ζυγούρα Στυλιανή



Λήψη αρχείου

Νηπιοβιβλιοσκώληκες 5

Nhpio Biblioskolhkes 2025 Afisa1

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει και φέτος σχ. έτος 2025-26 για 5η συνεχόμενη χρονιά, στο Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας «ΝΗΠΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ» που διοργανώνεται για τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς. 

Όλες οι πληροφορίες έχουν αποσταλλεί ηλεκτρονικά .