28η Οκτωβρίου 1940

Screenshot 4

28η Οκτωβρίου 1940: Γιορτάζοντας την Εθνική μας επέτειο!

Η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα τιμής και περηφάνιας για όλους τους Έλληνες, με το ιστορικό “ΟΧΙ” να φανερώνει το μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής τους. Αξιοποιώντας ποικίλο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, θαυμάσαμε τον πατριωτισμό και την ανδρεία των προγόνων μας, ενώ εκτιμήσαμε το πολύτιμο ¨δώρο¨της ειρήνης που σήμερα απολαμβάνουμε.

Ζωγραφίσαμε τις διαφορές της Ειρήνης με τον Πόλεμο

IMG 20251024 1006531761596768934

Κάναμε κατασκευές

IMG 20251021 084317 IMG 20251023 085039

και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου κάναμε της γιορτούλα μας! “Ασπρογάλανο πανί” Ένα σκετς αφιερωμένο στην ελληνική σημαία.  Από το ομώνυμο παραμύθι της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη (του βιβλίου της ίδιας «Ο Αγέρας παίζει φλογέρα»)

Βγήκαμε και στην αυλή μας και κάναμε παρέλαση!

1 2

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

 

 

 

E-Twinning project 2025-26

Time Travelers: An Exploration from the Past to the Future

1759949123424

Στο πλαίσιο των δράσεων του 6ου Νηπιαγωγείου Χανίων θα συμμετάσχουμε  για δεύτερη χρονιά στην Ευρωπαϊκή δράση eTwinning, με  το συνεργατικό  πρόγραμμα “Time Travelers: An Exploration from the Past to the Future”.
Η δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, συνεργάζονται για την υλοποίηση
«eTwinning» έργων μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης «European School Education Platform- ESEP». Τo ευρωπαϊκό πρόγραμμα «eTwinning» προωθεί τις
υπερεθνικές συνεργατικές δραστηριότητες αλλά και τη μάθηση STEAM με σημαντικά παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Στο έργο συμμετέχουν 6 χώρες Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Κροατία, Ιταλία και Σερβία με 35 εκπαιδευτικούς. Στόχος του έργου είναι τα παιδιά να μάθουν τις σημαντικές ιστορικές, πολιτιστικές, επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορες χώρες. Έπειτα, να συγκρίνουν το παρελθόν, το παρόν και να δημιουργήσουν το μέλλον. 

Το έργο αυτό στοχεύει στη διαμόρφωση του μέλλοντος αξιοποιώντας την κληρονομιά του παρελθόντος.

1759855523647

1759855523643 1

Καλή μας αρχή!


			

Code Week 2025

Screenshot 2

Το νηπιαγωγείο μας και φέτος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

To CodeWeek είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού, με δράσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους για όλες τις ηλικίες!!!

Κύριος στόχος είναι το κλείσιμο του χάσματος δεξιοτήτων και η προώθηση των digital skills δημιουργικών δράσεων με εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων για την ψηφιακή αναβάθμιση των νέων.

Screenshot 1

Φέτος η αποστολή μας ήταν να “Ανακαλύψουμε το αρχικό του ονόματός μας”!

Αρχικά σε ένα διαμορφωμένο επιδαπέδιο πλέγμα 5Χ5, που φτιάξαμε στην αυλή μας, τοποθετήσαμε τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των παιδιών. Το κάθε παιδί έγινε  “ρομποτάκι” και έπρεπε να αναγνωρίσει το αρχικό του, να εκτελέσει την διαδρομή και να φτάσει στο αρχικό  του γράμμα.

1759845615639 1759845615643

Αφού τα παιδιά έχουν μάθει τις βασικές λειτουργίες της Βeebot, στην πίστα για την Βeebot  τοποθετούνται τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των παιδιών. Κάθε παιδί σχηματίζει τον αλγόριθμο στη μελισσούλα, ώστε η bee-bot να φτάσει στο αρχικό του γράμμα.

1759844945133 1759844945121

Ακολουθεί, ο προγραμματισμός σε φύλλο εργασίας. Δίνεται στα παιδιά φύλλο εργασίας με πίστα 5×5, στην οποία έχει τοποθετηθεί το αρχικό γράμμα του ονόματος τους. Κάθε παιδί σχεδιάζει στο χαρτί βελάκια ώστε η μελισσούλα να φτάσει στο γράμμα του ονόματός του. Τέλος, κάτω από την πίστα 5×5 το κάθε παιδί σημειώνει τις εντολές που ακολούθησε.

1759844790600 1759844790609