Αναζητάτε μια συλλογή βιβλίων που διανέμεται ελεύθερα και νόμιμα στο Διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους; Επισκεφτείτε το site Openbook.gr
Επίσης στον κατάλογο που ακολουθεί θα βρείτε Συλλογές βιβλίων, που μπορείτε να αξιοποιήσετε στην τάξη ή και να προτείνετε στους μαθητές σας.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Ηλεκτρονικό αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπου θα βρείτε περιεχόμενο που αφορά σε διάφορα πεδία (επιστημονικά, λογοτεχνικά κ.ά.). Σημαντικό είναι να διαβάστε τον οδηγό χρήσης του e Αναγνωστηρίου, προκειμένου να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον πλούτο που διαθέτει. Άλλες επιλογές:
- Κατάλογος Αναγνωστικών
- Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
- Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
- Το Μουσείο Ακροπόλεως
- Βιβλία του ΒΙΚΕΛΑ
- Μεταφράσεις του ΤΕΟΥ ΡΟΜΒΟΥ
- ΑΡΧΑΙΟΙ -19ος ΑΙΩΝΑΣ
- Άπαντα ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ – ΜΠΟΥΚΤΣΙΝ
- 24γράμματα. Εδομαδιαίο Περιοδικό Πολιτισμού :
Παρέχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία σε θέματα: Λογοτεχνίας, Βιβλία για νέους, Ιστορία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Λογοτεχνία/Ιστορία στα αγγλικά, Διάφορα, Ψυχολογία-Εκπαίδευση-Μελέτες.
Η Βρεττανική Βιβλιοθήκη παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο ένα τέταρτο των ελληνικών χειρογράφων που διαθέτει και τα οποία αντιστοιχούν σε περισσότερους από 280 τόμους. Είναι σημαντική πηγή πληροφοριών σε θέματα λογοτεχνίας, ιστορίας, επιστήμης, θρησκείας, φιλοσοφίας και της τέχνης της Ανατολικής Μεσογείου κατά την Κλασική και τη Βυζαντινή Περίοδο.
- http://www.ebooks4greeks.gr/
- http://free-ebooks.gr/el
- Ακαδημία Αθηνών
- Ανέμη – Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Νεοελληνικών Σπουδών:
Προσφέρει δωρεάν στον χρήστη του διαδικτύου, μια πλούσια ηλεκτρονική βιβλιογραφική βάση δεδομένων για το Νεότερο Ελληνισμό παρέχοντάς του συγχρόνως τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει ηλεκτρονικά, όπου αυτό είναι εφικτό, ένα σημαντικό αριθμό παλαιών και σπάνιων τεκμηρίων, καθώς και νεότερες εκδόσεις που οι συγγραφείς τους επέτρεψαν την ψηφιοποίηση και ελεύθερη διάθεσή τους στο διαδίκτυο.
- Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
- Βικιπαίδεια -Η ελληνική εγκυκλοπαίδεια
- Ελληνικά χειρόγραφα στο διαδίκτυο από τη Βρεττανική Βιβλιοθήκη
- Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία
- Ελληνομνήμων – Ψηφιακή Βιβλιοθήκη:
Περιλαμβάνει περισσότερους από 200 τόμους επιστημονικών και φιλοσοφικών έργων του 18ου αιώνα.
Περιλαμβάνει όλα τα έργα του ποιητή και πλούσιο ανέκδοτο υλικό, όπως αυτό προκύπτει από την συνεχιζόμενη μελέτη του Αρχείου του.
Περιέχει έργα κυπρίων ποιητών, μύθους, παραμύθια, παροιμίες στην κυπριακή διάλεκτο, γλωσσάριο της κυπριακής διαλέκτου καθώς και φωτογραφικό υλικό από διάφορα μέρη της Κύπρου.
- Myriobiblos : Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
- Ν. Εγγονόπουλος:
Περιέχει βιογραφία, ποίηση, ζωγραφική του Ν. Εγγονόπουλου.
Η σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στην Νέα Ελληνική Λογοτεχνία. Περιλαμβάνει βιογραφικό σημείωμα του K.Θ. Δημαρά και του Γ.Π. Σαββίδη, καθώς και τις εργογραφίες των δύο μελετητών.Περιέχει επίσης ξεχωριστές σελίδες για το Aρχείο Kαβάφη. Στο Ανθολόγιο κειμένων περιλαμβάνονται σε ηλεκτρονική μορφή, έργα Νεοελλήνων λογοτεχνών ταξινομημένα αλφαβητικά κατά συγγραφέα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Προτείνονται διάφορες πλατφόρμες και ιστότοποι με εξαιρετικό περιεχόμενο, που αφορά σε όλες τις ηλικίες και είναι αξιοποιήσιμα στην τάξη:
- ebooksgratuits
- livrespourtous
- ebookids
- BALDWIN LIBRARY OF HISTORICAL CHILDREN’S LITERATURE
- freekidsbooks
Σε αρκετές περιπτώσεις θα βρείτε και ηχητικά κείμενα, ιδιαίτερα χρήσιμα στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, αλλά και στα ξενόγλωσσα μαθήματα.
- Το librivox μάλιστα προσφέρει ηχητικό περιεχόμενο σε πάρα πολλές γλώσσες!
ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!
ΠΗΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: etwinning.gr
Κάντε κλικ στην εικόνα και κατεβάστε την λίστα των συνδέσμων του άρθρου σε μορφή pdf.