ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Την Παρασκευή στις 15 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Ε΄, Στ1 και Στ2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου μαζί με τον διευθυντή του σχολείου και τους δασκάλους τους πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στα Διακοπτό – ΚαλάβDSC07168ρυτα – Αγία Λαύρα – Μνημείο Πεσόντων – Μέγα Σπήλαιο.
Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το σχολείο στις 8 : 15 π.μ. το πρωί της Παρασκευής. Γύρω στις 10:00 π.μ. έγινε η πρώτη στάση στο Αίγιο. Στη συνέχεια και γύρω στις 11:00 π.μ. φτάσαμε στο Διακοπτό απ΄ όπου και πήραμε το τρενάκι για να φτάσουμε στα Καλάβρυτα.

 

 

                                                                                                                                                                                                                             Η διαδρομή με τον οδοντωτό ήτανε ιδιαίτερα θεαματική.                                                                                                       Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιάDSC07199 της φύσης, το δάσος και τα νερά του Βουραϊκού. Αφού διανύσαμε 22 χιλιόμετρα με το τρενάκι φτάσαμε στα Καλάβρυτα.

 

 
Κατόπιν επισκεφθήκαμε DSC07214την μονή της Αγίας Λαύρας όπου υπήρξε το ορμητήριο για την έναρξη της επανάστασης του 1821. Στην Λαύρα οι μαθητές προσκύνησαν στο ναό και είδαν από κοντά το λάβαρο της επανάστασης και διάφορα όπλα, παλαιά βιβλία, εκκλησιαστικά αντικείμενα, παπύρους κ.ά. Στην συνέχεια αγόρασαν διάφορες εικόνες, κομποσχοίνια και σταυρουδάκια.
Επιστρέψαμε στην πόλη των Καλαβρύτων για να μεταβούμε στο μνημείο της σφαγής των ΚαDSC07215λαβρυτινών από τους Γερμανούς το Δεκέμβριο του 1943. Οι μαθητές είδαν το γύρω χώρο διάβασαν τα ονόματα που είναι γραμμένα στις στήλες του μνημείου και άναψαν κεράκι μέσα στο μικρό εκκλησάκι που στήθηκε από τους κατοίκους της πόλης.

 

                                                                                                                                                
Μετά το προσκύνημα στο μνημείο των πεσόντων επιστρέψαμε στην πόλη      και συγκεκριμένα στην πλατεία όπου καθίσαμε για φαγητό σε μια οικογενειακή ταβέρνα. Οι μαθητές αφού έφαγαν, έπαιξαν στην πλατεία και αγόρασαν διάφορα αναμνηστικά και δώρα από παρακείμενα καταστήματα.

DSC07216Φεύγοντας από τα Καλάβρυτα κάναμε μια στάση στο Μέγα Σπήλαιο –παλαιό μοναστήρι που φυλάσσει οστά αγίων και διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα από τα βυζαντινά χρόνια. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τον χώρο όπου βρέθηκε η εικόνα της μονής την οποία φύλαγε ένας «δράκος».

 
Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε το προσκύνημα στο Μέγα Σπήλαιο πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Μετά από μια στάση μέσα στην πόλη του Αιγίου όπου τα παιδιά έφαγαν το παγωτό τους επιστρέψαμε μέσω της γέφυρας του Ρίου, γύρω στις εννιά η ώρα, στο Μεσολόγγι.

Τσιφλίδου Αρχόντισσα

Δασκάλα τμήματος Στ1΄

Βίντεο από την εκδρομή

Αφήστε μια απάντηση