Το σχολείο μας

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου βρίσκεται  στην περιοχή Καλλονή Μεσολογγίου και σε απόσταση 1,5 χλμ από το κέντρο της πόλης  επί της οδού Λουκή Ακρίτα πάροδο της Αγίου Αθανασίου. Η οργανικότητά του είναι 9/θέσιο και λειτουργεί Ολοήμερο τμήμα. Αποτελείται από 9 αίθουσες διδασκαλίας,τα γραφεία και μια κοινόχρηστη αίθουσα. Διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο προαύλειο . Το Σχολείο μας βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον

Ιστορική εξέλιξη

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου είναι η εξέλιξη του 1/θέσιου Δημ. Σχολείου Καλλονής επαρχίας Ναυπακτίας, της τότε Επιθεώρησης Δημ. Σχολείων Ναυπακτίας. Το έτος ίδρυσής του είναι συνυφασμένο με την ίδρυση του χωριού Στρωμίνιανη που μετονομάσθηκε σε Καλλονή.

Ως δημοτικό Σχολείο Καλλονής Ναυπακτίας παρέμεινε μέχρι το 1953;  ως μεταβατικό και από τότε υπάγεται στην επαρχία Μεσολογγίου ως 1/θέσιο Δημ. Σχολείο Καλλονής Μεσολογγίου.

Με την αριθμ66868/2-11-1970 απόφαση του Νομάρχη Αιτωλ/νίας  μετονομάσθηκε από 3/θέσιο Δ.Σ Καλλονής –Μεσολογγίου, σε 3/θέσιο Δ.Σ Μεσολογγίου, Επιθεώρησης Δημ. Σχολείων Μεσολογγίου.

Από ίδρυσής του μέχρι το 1947 στεγάστηκε στην Κοινότητα Καλλονής Ναυπακτίας.  Από το 1947 μέχρι το 1954 στεγάστηκε σε μισθωμένα διδακτήρια στον οικισμό Καλλονής- Μεσολογγίου.

Το 1952  Ανηγέρθει με προσφορές και προσωπική εργασία των γονέων και κηδεμόνων 1/θέσιο διδακτήριο, στον οικισμό Καλλονής Μεσολογγίου, όπου σήμερα στεγάζεται το 2/θέσιο Νηπιαγωγείο, που ανήκει στο Σχολείο.

Το έτος 1977 αγοράσθηκε από τον ΟΣΚ οικόπεδο (4018)τ.μ στη σημερινή θέση του Σχολείου.  Στο οικόπεδο ανηγέρθει από τον ΟΣΚ 3/θέσιο Δημ. Σχολείο, όπου λειτουργεί από το 1978 το Σχολείο.

Το 1979 έγινε προσθήκη τριών αιθουσών στο διδακτήριο με οργανικότητα  6/θέσιου Δημ. Σχολείου, όπου στεγάζεται ως σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *