Εκπαιδευτική εκδρομή στη Ναύριο-αντιρριοπακτο

Στις 4/3/2015 οι μαθητές της Δ’ Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το εκθεσιακό κέντρο της Γέφυρας. Εξέχουσα θέση ανάμεσα στα άλλα εκθέματα κατέχει η ιστορική αναφορά στον εμπνευστή της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και θεμελιωτή της νεότερης Ελλάδας Χαρίλαου ΤρικDSC07111ούπη. Η μακέτα της γέφυρας δεσπόζει στο μέσο της κεντρικής αίθουσας του Εκθεσιακού Κέντρου ,κάνοντας κατανοητή τη μέθοδο που ακολουθήθηκε για την οικοδόμηση. Ακόμη υπάρχουν πολλά φωτογραφικά εκθέματα με γέφυρες του κόσμου αλλά και της Ελλάδας στους τοίχους της αίθουDSC07117σας. Στο τέλος οι μαθητές στην αίθουσα προβολής παρακολούθησαν βίντεο με την προκατασκευαστική περίοδο , τα χρόνια της κατασκευής και τις εορταστικές εκδηλώσεις των εγκαινίων της γέφυρας.DSC07119
Ενθουσιασμένοι συνεχίσαμε στον δεύτερο προορισμό μας. Επισκεφτήκαμε στη ΝαύDSC07125πακτο το μουσείο «Ιερου Αγώνος 1821»Ν.Φαρμάκη. Εκεί οι μαθητές είδαν σπαθιά και πιστόλια του ’21, έγγραφα , φωτογραφίες και σπάνιο υλικό από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη. Περπατήσαμε στα σοκάκια της πόλης και κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι. Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία της πόλης ξεκουράστηκαν για αρκετή ώρα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και ελπίζουμε να επαναληφθεί.

DSC07123 DSC07121 DSC07128 DSC07139 DSC07129

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *