2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Για σήμερα είχε προγραματιστεί να κάνουμε στο σχολείο μας μια εκδήλωση αφιερωμένη, στο παιδικό βιβλίο πρώτα απ΄ όλα και στις τέχνες, μουσική εικαστικά κ.λ.π.
Δυστυχώς τα σχέδια και ο προγραμματισμός όλων μας έχει ανατραπεί.
Παρόλα αυτά, θα γιορτάσουμε το βιβλίο μέσα από το διαδίκτυο.

Η λογοτεχνία που απευθύνεται σε παιδιά έχει στόχο στη ψυχαγωγία αλλά και στη πνευματική καλλιέργεια των μικρών αναγνωστών. Τα παιδικά βιβλία θα πρέπει να συμβάλουν στην ανάπτυξη της σκέψης καθώς και στην ωρίμαση της προσωπικότητας των παιδιών.

Σας προτείνουμε  αρχικά μερικά πολύ όμορφα βιβλία και Audiobooks Ελληνικής και Ξένης Παιδικής Λογοτεχνίας που μπορείτε να διαβάσετε online ή να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν.

 

 

Ενδεικτικά, προτείνουμε το πρώτο βιβλίο:

Το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα γράφτηκε το 1910 και μπορεί να χαρακτηριστεί προφητικό. Μιλάει για ένα βασίλειο, όπου οι κάτοικοί του ζούσαν μέσα στην κλεψιά, τη διαφθορά και την αναξιοπρέπεια. Μέσα σε λίγα χρόνια το βασίλειο ερήμωσε και τα δανεικά όλο και λιγόστευαν από τα γύρω βασίλεια. Ο Βασιλιάς όταν θέλησε να μάθει που πήγε ο πλούτος του βασιλείου, ανακάλυψε πως έχει κλαπεί από τους αυλικούς του, οι οποίοι έφυγαν με τα κλοπιμαία στα ξένα και έκαναν εκεί δουλειές. Το βασίλειο αδύναμο και ερειπωμένο πια, αντιμετώπιζε και την ξαφνική έφοδο των στρατιωτών του γειτονικού βασιλείου, που μέχρι χθες του έστελνε δανεικά…

«Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα

Το βιβλίο υπάρχει σε μορφή PDF,

αλλά και μια έκπληξη… που θα δείτε ΕΔΩ, αργότερα!!