Δεν έχει οριστεί χαρακτηριστική εικόνα για το άρθρο.
Δεν έχει οριστεί χαρακτηριστική εικόνα για το άρθρο.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Έχεις τη Φύση στο χέρι σου

EXEIS TH FYSH STO XERI SOY

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος η ΧΑΝΘ και το ΤΙΤΑΝ ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Το σχολείο μας συμμετείχε στη Δράση με κεντρικό μήνυμα« έχεις τη φύση στο χέρι σου» με τους μαθητές του σχολείου να φυτεύουν ένα λουλούδι στην αυλή του σχολείου.

 

Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών Δήμου Θεσσαλονίκης – Καλοκαίρι 2022

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης συνεχίζει το φετινό καλοκαίρι, το επιτυχημένο πρόγραμμα “Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών Δήμου Θεσσαλονίκης– Καλοκαίρι 2022”, που προσφέρεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης μας, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών εργαζομένων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών. Τα παιδιά θα χαρούν πολύτιμες ώρες ξενοιασιάς και δημιουργίας, με θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορό και γυμναστική, έχοντας τη συνδρομή παιδαγωγών, γυμναστών και καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν τα παιδιά με έτος γέννησης 2017, που μόλις τελείωσαν τα προνήπια, μέχρι και τα παιδιά με έτος γέννησης 2010, που μόλις τελείωσαν το Δημοτικό και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα

Διαδικτυακή – ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Αποκλίνουσα συμπεριφορά-Παραβατικότητα ανηλίκων: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Το 1ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας με το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν την διαδικτυακή – ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Αποκλίνουσα συμπεριφορά-Παραβατικότητα ανηλίκων: Πρόληψη και αντιμετώπιση».

Η διαδικτυακή – ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρες 18:00- 20:00 σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο YouTube:

https://www.youtube.com/c/cityofthessaloniki

Περισσότερα

Εργαστήρια Δεξιοτήτων Από τα παιδιά της Γ τάξης Οικονομικός Γραμματισμός «Στην τσέπη … χαρτζιλίκι»Λήψη αρχείου

Εισαγωγή μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023

Στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων).  Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β)Θεάτρου- Κινηματογράφου γ) Χορού.

Αναλυτικά η εγκύκλιος εδώ

Κατάλογος Καλλιτεχνικός Σχολείων & Αίτηση Εγγραφής εδώ 

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 20923/Δ2/23-02-2021 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων»
(Β΄ 878) σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων).

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 3 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00 υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α.

Αναλυτικά δείτε παρακάτω:Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Εγκύκλιος 117162_ΕΓΓΡΑΦΕΣ_ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ Ν4800