Επαναλειτουργία σχολείων από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

DSC09746a

Με βάση την ΚΥΑ της 08-01-2021/ΦΕΚ 23Β που αποτελεί τροποποίηση του παλαιότερου ΦΕΚ 4810Β/31-10-2020 για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνεται η δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες, σε διαφορετικές ώρες και από διαφορετικές εισόδους/εξόδους, εφόσον αυτές υφίστανται, με ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων, με στόχο τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων/κηδεμόνων.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και μετά από αίτημα χρόνων, φτιάχτηκε από το Δήμο Πατρέων, νέα είσοδος στο σχολείο στην οδό Κρανιδίου. Η νέα είσοδος θα χρησιμοποιείται κυρίως από το συστεγαζόμενο 42ο Νηπιαγωγείο Πατρών και κατά δεύτερον από το 60ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών όταν υπάρχει ανάγκη. Για την επανέναρξη λειτουργείας των σχολείων, από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για την αποφυγή του συγχρωτισμού των γονέων που έρχονται να παραλάβουν τα παιδιά τους, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί η νέα είσοδος έξοδος για την αποχώρηση των μεγαλύτερων μαθητών των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ στις 13:15. Η νέα είσοδος είναι στο σημείο που υπάρχει αδιαμόρφωτος αύλειος χώρος. Από το Δήμο Πατρέων είχαμε διαβεβαίωση ότι θα διαμορφωθεί άμεσα μονοπάτι, για να αποφευχθούν τυχόν λάσπες όταν ο καιρός είναι βροχερός.

Με βάση τα ανωτέρω ο Σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε για την επαναλειτουργία του σχολείου από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 τα εξής:

ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Η προσέλευση των μαθητών και η έναρξη των μαθημάτων θα γίνεται από τις 8:00 έως τις 8:15 π.μ. σταδιακά, γι’ αυτό πρέπει να φροντίζουν όλοι να είναι στην ώρα τους:

Οι μαθητές των Α΄ και Γ΄ τάξεων θα αρχίζουν μάθημα 5 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο στις 8:10 π.μ. (ΟΧΙ στις 8:15π.μ.) οι μαθητές αυτών των τάξεων θα προσέρχονται στις 8:00 π.μ.

Για τους υπόλοιπους μαθητές το μάθημα θα αρχίζει κανονικά στις 8:15 π.μ.

Η ώρα προσέλευσης για αυτούς μαθητές είναι:

Οι μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων θα προσέρχονται στις 8:05 π.μ.

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα προσέρχονται στις 8:10 π.μ.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Η αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιείται σταδιακά, με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη σειρά, διατηρώντας πάντα τις αποστάσεις, ως εξής:

Οι Α΄ και Γ΄ τάξεις θα σχολάνε 5 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο στη 1:10 μ.μ. και θα αποχωρούν από την κεντρική αυλόπορτα της Ανδρέα Παπανδρέου. Οι γονείς καλούνται να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους και να απομακρύνονται ΑΜΕΣΑ. Σε περίπτωση που έχουν και αδέρφια να παραλάβουν θα πρέπει να περιμένουν στη σωστή πόρτα (διαβάστε και παρακάτω) και όσο πιο μακριά γίνεται χωρίς να συνωστίζονται.

Οι υπόλοιποι μαθητές θα σχολάνε στη 1:15 μ.μ. και θα αποχωρούν:

οι Β΄ και Δ΄ τάξεις από την κεντρική αυλόπορτα της Ανδρέα Παπανδρέου.

οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις από την καινούρια, πλαϊνή αυλόπορτα που βρίσκεται στο στενό της Κρανιδίου (προέκταση της Μεγ. Αλεξάνδρου)

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά χωρίς αλλαγές στον τρόπο λειτουργείας του.

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων

Θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα που είχε δοθεί στους μαθητές των τμημάτων πριν από την έναρξη της καραντίνας και την αναστολή των σχολείων.