Επισημάνσεις επαναλειτουργίας σχολικής μονάδας

Αγαπητοί γονείς,

Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας της σχολικής μας μονάδας σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά στο διάστημα 08:00 π.μ – 8:15 π.μ. Παραλαμβάνονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου και πηγαίνουν αμέσως μέσα στην τάξη τους. Εκεί ο συνάδελφος που έχει την 1η ώρα μάθημα τους τοποθετεί σε συγκεκριμένο θρανίο. Προφανώς οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί βάσει των οδηγιών με τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου δεν επιτρέπεται συγκέντρωση στο προαύλιο και η πρωινή προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις.

Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά. Επίσης η καθαρίστρια του σχολείου θα παρευρίσκεται τις πρωινές ώρες στο σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και την ώρα των μαθημάτων τις λοιπές επιφάνειες (κουπαστές, τουαλέτες, γραφεία κλπ).

Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι μαθητές που θα προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους :

Φαγητό και 2-3 μπουκαλάκια με νερό δεδομένου ότι θα προαυλίζονται τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα σε συγκεκριμένο κομμάτι του προαυλίου υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών.

Το κυλικείο δεν θα λειτουργεί.

Υπενθυμίζουμε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, με απόφαση της κ. ΥΠΑΙΘ ΔΕ θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ως εξής:

13.15 – 13.20: Α΄ και Β΄ Τάξη

13.20 – 13.25: Γ΄ και Δ΄ Τάξη

13.25 – 13.30: Ε΄ και Στ΄ Τάξη

 Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής – Χέλμειου

Αφήστε μια απάντηση