Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020

Σας κοινοποιούμε το με αρ. πρωτ. Φ.52/60314/Δ1/16-04-2019 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σχετικά με τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020.

Επισημαίνουμε ότι οι δηλώσεις προτίμησης της Β΄ Ξένης Γλώσσας που συμπληρώνουν οι γονείς είναι οριστικές, εφόσον με βάση αυτές τις δηλώσεις προχωράμε στον σχηματισμό των τμημάτων Γαλλικής και Γερμανικής για την επόμενη σχολική χρονιά.

Επομένως, δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουν επιλογή μετά την κατάθεση της δήλωσης προτίμησης.

 

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου για το σχολικό έτος 2019 – 2020

Σύμφωνα με την με αρ. πρ. 74261/Δ1/13-05-2019 εγκύκλιο σχετικά τις «Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Δημοτικών Σχολείων για το Σχολικό Έτος 2019-2020 –  Προγραμματισμός Ολοήμερου Προγράμματος», οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Έως τις 11-06-2019, θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένο από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το παρακάτω έντυπο:

Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων,

μετά τις 11 Ιουνίου 2019, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Π.Ε. και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Εγγραφές Μαθητών στην Α΄Τάξη Δημοτικού Σχολείου για το Σχολικό Έτος 2019-20

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2019-20, και λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017),  και την με αρ.πρωτ. Φ.6/58025/Δ1, οι εγγραφές στην Α΄ τάξη Δημοτικού θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας από 6 έως και 20 Μαΐου 2019 (ώρες: 10:00- 12:00).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α), του άρθρου 7, του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για Εγγραφή στο Δημοτικό.

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

γ. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

ε. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (ΔΕΚΟ, Μισθωτήριο οικίας).

 στ. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

  1. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2019) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.
  2. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Για όσους ενδιαφέρονται για την εγγραφή στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση.

Επιπροσθέτως, τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.

Σχετικά με τα όρια (στον επισυναπτόμενο πίνακα τα όρια των σχολείων μας σκιαγραφούνται με πράσινο χρώμα) για τη σχολική χρονιά 2019-2020 ισχύουν τα παρακάτω:

5ο Χέλμειο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αγίας Παρασκευής

Γαρυττού  από 104 έως  Μεσογείων

Πεντέλης από Μανιακού ως Χίου ζυγά

Χίου από Πεντέλης ως Δερβενακίων όλα

Δερβενακίων από Χίου ως Τήνου ζυγά

Τήνου από Δερβενακίων ως Κανάρη όλα

Κανάρη από Τήνου ως Ηρακλείτου

Ηρακλείτου από Κανάρη ως Μαραθώνος

Μαραθώνος από Αναξαγόρα ως Δρυόπιδος (όριο με 7ο-ανήκει στο 7ο)

Δρυόπιδος από Μαραθώνος ως Αρτέμωνος

Αρτέμωνος από Δρυόπιδος (όριο με 7ο-ανήκει στο 7ο) ως Ψαρρών

Ψαρρών  από Αρτέμωνος ως Αγίου Ανδρέα

Αγίου Ανδρέα από Ψαρρών ως Μεσογείων

Μεσογείων από Αγίου Ανδρέα ως Γαρυττού  μονά

Αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης θα λειτουργήσουν κανονικά, με έναρξη στις 10:00πμ.
Τα σχολεία μας θα είναι ανοικτά από νωρίς το πρωί, καθώς θα βρίσκονται στις θέσεις τους οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του Δήμου,  έτσι ώστε να φροντίσουν να είναι οι αίθουσες ζεστές πριν την προσέλευση των μαθητών και απρόσκοπτη η πρόσβαση σε όλους τους σχολικούς χώρους.
Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής
Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος

Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη 8-01-2019

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη 8/1 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης, λόγω του αναμενόμενου ισχυρού πρωινού παγετού.
Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής
Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος

Χριστούγεννα στο Χέλμειο!!!

 

 

 

 

Από μια ζεστή γωνιά του σχολείου μας … μια ζεστή γωνιά των μαθητών της Γ΄τάξης και τη δασκάλα τους κ. Βιβή Μπελεγρίνου αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας , ευχόμαστε σε όλους

Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Πολλή Αγάπη στις καρδιές μας!..

Γιατί αλήθεια, τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη;… τι θα ήταν οι ζωές μας χωρίς αγάπη;…

Η ιστορία του σκαντζόχοιρου Henry, του οποίου τα αγκάθια δυσκολεύουν τη ζωή του και  νιώθει τόσο μόνος μας δείχνει πως … όσο μεγάλα κι αν είναι τα εμπόδια, με διάθεση για συντροφικότητα, ενσυναίσθηση, προσφορά και αγάπη, όλα μπορούν να τα ξεπεραστούν…

Από τη Διεύθυνση και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Σχολείου μας

Κάνε μια ευχή!!! Make a wish!

Είναι πολλές οι ιστορίες που έχουν να μας πουν οι νεράιδες…
Κάθε παιδί είναι μοναδικό, όπως και η ευχή του…. Καμιά ιστορία δεν μοιάζει με την άλλη..

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

20 Νοεμβρίου 2018: Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού…

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όλα τα παιδιά του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους συζήτησαν και συμμετείχαν σήμερα σε δράσεις για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές της Γ2 Τάξης, τραγούδησαν, έγραψαν ευχές και τις έστειλαν στον ουρανό για να φτάσουν σε όλα τα μέρη του κόσμου… σε όλα τα παιδιά του κόσμου… στην Ασία… στην Αφρική… στην Ωκεανία.. στην Αμερική… στην Ευρώπη…

Οι μαθητές των Ε1 και Ε2 του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ. Αυγουστίνο Κάτσαρη και την κ. Χριστίνα Δέδε επικοινώνησαν με την τοπική κοινωνία και μίλησαν για τα δικαιώματα του παιδιού όπως αυτά συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν μέσα από τα 54 άρθρα. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν τα:

1. Κέντρο ψυχικής Υγείας στην Αγία Παρασκευή.
2. Τοπική αγορά
3. Δημαρχείο της πόλης μας.
4. Αστυνομία Αγίας Παρασκευής
5. Λαϊκή αγορά Κοντόπευκου.

Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Η τελετή του αγιασμού στα σχολεία μας θα πραγματοποιηθεί

την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 το πρωί.

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους.

Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

 

Ο Δικός μας Μικρός Πρίγκιπας… Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… αλλά λίγοι το θυμούνται…

Ήταν μια μέρα κάποιου Οκτώβρη … ένας μαθητής ήρθε στο γραφείο μου πολύ στενοχωρημένος…

-Γιατί είσαι τόσο στενοχωρημένος;… σε αγαπάμε όλοι τόσο πολύ… οι δάσκαλοι… οι συμμαθητές σου…

-Δεν μου αρέσει το σχολείο κ. Διευθύντρια… πώς να το πω… είναι πολύ τσιμέντο… δεν έχει χρώματα…

Πέρασαν περίπου τέσσερα χρόνια από τότε… η ιδέα για ένα σχολείο γεμάτο χρώματα και ομορφιά είχε σφηνωθεί στο μυαλό μου… οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Η υλοποίηση της ιδέας μέσα από το πρόγραμμα  «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια»,   ένα από τα προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και οι συνεχείς συζητήσεις για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, είναι σήμερα πραγματικότητα.

Ευχαριστώ όλους όσοι αγκάλιασαν, συνεργάστηκαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτή… πρώτα από όλους τους Συναδέλφους μου Εκπαιδευτικούς, τη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Δημητροπούλου και τους Συναδέλφους του 11ου Δημοτικού Σχολείου, την Προισταμένη κ. Υβόνη Γερουλάνου και τους Συναδέλφους του 3ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων μας και την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, σημαντική συμβολή για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ευχαριστώ τον συντονιστή του προγράμματος κ. Κυριάκο Ιωσηφίδη, την ομάδα urbanact (urbanact.gr) και τον εκπαιδευτικό των Εικαστικών κ. Βασίλη Πέρρο για το εξαιρετικό αποτέλεσμα … ένα σχολείο με χρώματα, όνειρα και ομορφιά…

Ο Δικός μας Μικρός Πρίγκιπας… Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… αλλά λίγοι το θυμούνται…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και ξαναγύρισε στην αλεπού: 

«Αντίο…» της είπε. 

«Αντίο», είπε η αλεπού. 

«Και να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: δε βλέπεις σωστά παρά με την καρδιά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια». 

«Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια», ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται. 

«Είν’ ο καιρός που έχασες για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει να’ χει τόση σημασία». 

«Είν’ ο καιρός που έχασα για το τριαντάφυλλό μου…» είπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται. 

«Οι άνθρωποι ξέχασαν αυτή την αλήθεια», είπε η αλεπού. 

«Μα εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Γίνεσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου…» 

«Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου…» ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.

 

Χαρά Μπούτα

Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής – Χέλμειο