Αρχική » Α' » 15) Κωδικός…Για όλους… Λύθηκε

Ιστορικό

Kατηγορίες

European Radio Logo

15) Κωδικός…Για όλους… Λύθηκε

Τρεις άνθρωποι φυλακίστηκαν σε ένα πύργο, του οποίου το υπόγειο είναι γεμάτο με ατελείωτες πόρτες με ηλεκτροσόκ με διαφορετικό αριθμό η κάθεμία. Τους δίνεται η εξής ευκαιρία για να αφεθούν ελεύθεροι: πρέπει να επιλέξουν έναν από τους τρεις μεταξύ τους για να προσπαθήσει να βρει τον κωδικό για να ελευθερωθούν. Επιλέγουν τη Σάρα. Πριν κατέβει η Σάρα της βάζουν ένα μικρόφωνο για να ακούνε και αυτοί τι λέει. Όταν μπαίνει στο δωμάτιο ο φύλακας της λέει ότι δικαιούται να ζητήσει μόνο μέχρι 3 στοιχεία για να μπορέσει να βρει τον τριψήφιο κωδικό.

Γενική πληροφορία: ο 2ος αριθμός μπορεί να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από τον 1ο και ο 3ος ίσος ή μεγαλύτερος από τον 2ο.

Όταν η Σάρα ρώτησε ο φύλακας της έδωσε τα εξής 3 στοιχεία:                                                                            Στοιχείο α) Αν πολλαπλασιάσεις τους 3 αριθμούς, το γινόμενό τους θα ισούται με 36

Στοιχείο β) Αν προσθέσεις τους 3 αριθμούς, το άθροισμά τους είναι ίσο με το δωμάτιο που επέλεξε η Σάρα *    

Στοιχείο γ) Το μεγαλύτερο ψηφίο πρέπει να είναι μοναδικό.

Μετά από λίγη ώρα ακούγεται ήχος πόρτας που σημαίνει ότι η Σάρα κατάφερε να βρει τον κωδικό. Καθώς τρέχει έξω από τον πύργο χάνεται το σήμα και οι άλλοι 2 δεν μαθαίνουν τον τριψήφιο κωδικό. Το ίδιο βράδυ όμως κατάφεραν και αυτοί να δραπετεύσουν βρίσκοντας τον κωδικό που βρήκε και η Σάρα με τα στοιχεία που είχαν ακούσει.

Ποιός είναι ο 3ψήφιος κωδικός και πως τον βρήκαν?                 

*Δεν ξέρουμε τον αριθμό του δωματίου που ήταν η Σάρα άλλα δεν μας χρειάζεται στη λύση του προβλήματος.

 

Ο κωδικός είναι 229 και τον βρήκε  η Ελισάβετ από το Γ’2…                                                                                                                                                                                                    Σε σχόλιο παρακάτω γράφω γιατί δεν είναι κάποιος άλλος αριθμός.


9 Σχόλια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση