5

Πρώτος μήνας στο σχολείο και…

μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε!

1Η πρώτη εβδομάδα στο σχολείο ολοκληρώθηκε με μεγάλη χαρά, ελάχιστα κλάματα, λίγο άγχος, λίγη ανησυχία και συμμετοχή κάθε παιδιού στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η περίοδος αυτή είναι αφιερωμένη στην προσαρμογή των μαθητών, στη γνωριμία με τους συμμαθητές και με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με το χώρο του σχολείου. Και πόσο όμορφο είναι όταν βλέπεις τα παιδιά που πέρσι ήταν κι αυτά για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και ήθελαν το χρόνο τους για να προσαρμοστούν, τώρα να βοηθάνε και να καθησυχάζουν τα νέα προνήπια. Αυτή είναι η μαγεία της εκπαίδευσης και ένας από τους πολλούς λόγους που νήπια και προνήπια συνυπάρχουν στην τάξη!

Τα παιχνίδια γνωριμίας ήταν πολλά… με μπάλες, κορδέλες, μπαλόνια και συνοδεύονταν από τραγούδια και χορό.

7Γνωρίσαμε το ελεύθερο παιχνίδι στις γωνιές δραστηριοτήτων –κέντρα ενδιαφέροντος της τάξης.

Επίσης γνωρίσαμε τη χελώνα Λώνη, Χαχαλώνη που επιθυμεί το χαμόγελό μας στην τάξη και την καλημέρα μας, τη μασκότ της τάξης μας!

Διαβάσαμε παραμύθια με θέμα τις πρώτες μέρες στο σχολείο και τους ήρωες της τάξης, τη Βάγια κουκουβάγια που παρακολουθεί τη μέρα μας στο σχολείο και μας γνωρίζει τους χώρους του, τον λύκο Ζαχαρία που του αρέσει ο εαυτός του και τον Τοποτίπ που θέλει να βρίσκεται μαζί με τους φίλους του στο σχολείο.

6 1Κάναμε τις πρώτες μας ζωγραφιές και φτιάξαμε την πρώτη μας κατασκευή: το κόκκινο μήλο με τη μουσική. Επίσης χαρίσαμε στο Λώνη την πρώτη μας ζωγραφιά και μοιραστήκαμε ό,τι αρέσει στον καθένα μας.

Το Φθινόπωρο αρχίζει κι έχει μήνες τρεις… το Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη,το Νοέμβριο…με τραγούδια και αθλητικές δραστηριότητες αποχαιρετήσαμε τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου.

Καλωσόρισμα στο Νηπιαγωγείο

Αγιασμός και 1η Ενημερωτική συνάντηση γονέων

C kef1 en1 agiasmos.png teaserΑγαπητοί μας γονείς,

ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να έχουμε μια όμορφη σχολική χρονιά!

Καλωσορίζουμε τους/τις καινούριους/ριες μαθητές/θήτριες στην σχολική μας μονάδα στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 στον Αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 9:15΄π.μ. το πρωί, στον εξωτερικό χώρο του 4ου νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας. Σας περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και χαρά!

Πρώτα όμως θα βρεθούμε στο σχολείο μόνο με τους γονείς:

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. προσκαλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν στο σχολείο μας την σχολική χρονιά 2022/23 σε πρώτη ομαδική ενημερωτική συνάντηση γονέων και κηδεμόνων με θέματα συζήτησης:

ΓΟΝΕΩΝ 1α) Την παιδαγωγική προσέγγιση του σχολείου.

β) Τη λειτουργία του σχολείου (την περίοδο των δύο εβδομάδων της προσαρμογής των παιδιών και καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς).

γ) Πρακτικά ζητήματα.

δ) Διευκρινίσεις σε δικές σας απορίες.

Θα συγκεντρωθούμε στον εξωτερικό προαύλιο χώρο του σχολείου και παρακαλούμε:

1. Να προσέλθει ένας μόνο γονέας/κηδεμόνας από κάθε παιδί.

2. Να προσέλθει ο γονέας χωρίς την παρουσία παιδιών.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα των εκπαιδευτικών του 4ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας

εικονα

Καλή σχολική χρονιά 2022-2023

“Καλώς ήρθατε”