Η ΤΕΧΝΗ ΣΕ … ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ

Τα παιδιά του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση του εικαστικού μας κ. Στέλιου Λυκοτραφίτη,  συνεργάστηκαν αρμονικά και κατασκεύασαν μίνι βιβλιαράκια στα οποία “χώρεσαν” τη ζωή και τα έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων.

Απολαύστε τις δημιουργίες τους!

10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Στις 23 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό χώρο Bios στην Αθήνα η βιβλιοπαρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής με τίτλο ” Αέναος Έρως” της εκπαιδευτικού Μητσάκου Γεωργίας. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή και περιλαμβάνει στοιχεία λαογραφίας, ζωγραφικής και ποίησης με ηχητικά αποσπάσματα. Πρόκειται για μια συλλογή- ανθολόγιο .

Συγχαρητήρια στη συνάδελφο!

.jpg

Συγκέντρωση Τροφίμων για το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής

sygedrwsh trofimwn xalandri Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας  συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Τα προϊόντα θα διατεθούν για τη σίτιση  συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα,  από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως  Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου. συγκεντρώνουμε:

 

Ρύζι μπονέτ (κίτρινο)

Χυμός λεμονιού (μπουκάλι)

Μουστάρδα

Σόδα μαγειρική

Πάπρικα γλυκιά

Κανέλα ξύλο

Τοματοχυμός

Πελτές ντομάτας

Ρεβύθια

Φακές

Φασόλια

Ελαιόλαδο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου τα παιδιά της Δ’ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Ακρόπολης, όπου θαύμασαν τα εκθέματα και έζησαν, έστω και νοερά, την ιστορία του ιερού βράχου από τα γεωμετρικά χρόνια μέχρι την εποχή του Περικλή.

IMG 1567

1ο Φεστιβάλ Στίβου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π), ο Όμιλος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού Αγίας Παρασκευής (ΟΦΚΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) και το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π), συνδιοργανώνουν το 316195057 5450556948388481 8215685570210353983 n

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ώρα διεξαγωγής: 10.00π.μ – 13.20μ.μ

Δικαίωμα συμμετοχής: Τα δημόσια Δημοτικά σχολεία της Αγίας Παρασκευής.

Τόπος διεξαγωγής: Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης»

Αγωνίσματα: Δρομικά: 50μ, 60μ , 300μ Αλτικό: Άλμα εις μήκος Ριπτικό: Vortex

Η συμμετοχή στο αγώνισμα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τους γονείς / κηδεμόνες των ενδιαφερομένων παιδιών, μόνο μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής στο https://bit.ly/1o_Festival_Stivou_Agias_Paraskevis

Επέτειος Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν στο Σχολείο μας εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 8.15 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 9.40 μ.μ .με ευθύνη των γονέων τους. Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

polytexneio

 

Δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ για τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο  και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την προσφορά δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.self 4

Τα παιδιά γιορτάζουν το Halloween

3

 

Στα πλαίσια της διδασκαλίας των αγγλικών οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ Δημοτικού γιόρτασαν το Halloween. Άκουσαν την ιστορία του Halloween, έμαθαν σχετικό λεξιλόγιο, τραγούδησαν, ζωγράφισαν και ακολούθησαν οδηγίες για να κατασκευάσουν καπελάκια Halloween. Ο στόχος ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και τα έθιμα της χώρας της οποίας διδάσκονται την ξένη γλώσσα. Έτσι, βιώνοντας το έθιμο ταυτίστηκαν με το ρόλο τους και εξάσκησαν  τις δεξιότητες τους στην ξένη γλώσσα με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

 

1 2