Άρθρα ανά μήνα: Μάρτιος 2022
Ενημέρωση
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 3ο Μαρτίου εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα Covid 19 στα τμήματα Δ1 ,Στ1 και Στ3 .
Ενημέρωση
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα ,Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, εντοπίστηκε ένα κρούσμα Covid 19 εκπαιδευτικού στο τμήμα Δ1.
Ενημέρωση για self test
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να κάνουν self test την Κυριακή (27/3/2022) για να προσέλθουν στα σχολεία τη Δευτέρα, και μετά κανονικά self test τη Δευτέρα το απόγευμα (28/3/2022) για την είσοδό τους στα σχολεία την Τρίτη καθώς και την Πέμπτη (31/3/2022) το απόγευμα για την είσοδό τους την Παρασκευή.
21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων
21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων
«Αλήθεια -των αδυνάτων αδύνατο!
Ποτές δεν εκατάφερα να καταλάβω
αυτά τα όντα που δεν βλέπουνε
το τερατώδες κοινό γνώρισμα τ’ ανθρώπου
το εφήμερο της παράλογης ζωής του
κι ανακαλύπτουνε διαφορές
γιομάτοι μίσος διαφορές
σε χρώμα δέρματος
φυλή
θρησκεία»
«Στην κοιλάδα με τους ροδώνες»
Νίκος Εγγονόπουλος
Οι μαθητές /τριες του Ε1 με «όχημα» την Ποίηση και αντιρατσιστικά βίντεο συζήτησαν, σκέφτηκαν , έγραψαν για αξίες όπως η ισότητα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η παγκόσμια ειρήνη και η κοινωνική δικαιοσύνη.
Μια μικρή προσπάθεια κι από εμάς να διευρύνουμε τον ορίζοντά μας και να επικοινωνήσουμε στη σχολική μας κοινότητα πνεύμα κατανόησης, ανεκτικότητας, φιλίας ,ειρήνης και αδελφοσύνης. Έτσι θα ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις και θα μπορέσουμε να δούμε τη γοητεία του «διαφορετικού» και να αντιληφθούμε τη διαφορετικότητα σαν συμπληρωματικότητα.
«Υποτροφίες Αριστείας& Ειδικού Ενδιαφέροντος» στο Κολλέγιο Αθηνών
Σας ενημερώνουμε ότι το «Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα» (Ε.Ε.Ι.), Σωματείο μη-κερδοσκοπικό θα απονείμει μέχρι έξι (6) «Υποτροφίες Αριστείας» σε μαθητές/ μαθήτριες, που θα αριστεύσουν κατά την εισαγωγή τους στην Α΄ Γυμνασίου των σχολείων του Ε.Ε.Ι. (Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού) και μέχρι τρεις (3) «Υποτροφίες Ειδικού Ενδιαφέροντος» για εξαιρετικές επιδόσεις στα αθλητικά, στη μουσική ή στα εικαστικά, κατόπιν της συμμετοχής τους στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022.
Εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Αγαπητοί Γονείς ,σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθούν στο Σχολείο μας, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 8.15 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 9.40 π.μ.
Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, που συμμετέχουν στην παρέλαση, θα προσέλθουν στην οδό Αρτέμιδος, που είναι κάθετη στην οδό Αγίου Ιωάννου, στο ύψος του εμπορικού κέντρου «ΒΕΡΓΙΝΑ».
Μετά το τέλος της παρέλασης οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, μπροστά από τον Ιερό Ναό, για να παραλάβουν τα παιδιά τους.
Ενημέρωση γονέων για το Β΄τρίμηνο
Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου θα ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών/τριών μας σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.
Ενημέρωση
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 εντοπίστηκε ένα νέο κρούσμα Covid-19 στα τμήματα Στ1/Γερμανικά Στ α
Επίδοση Ελέγχων Προόδου Β΄Τριμήνου
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Αρ.Πρωτ.Φ.7/25616/Δ1/08-03-2022/ΥΠΑΙΘ με θέμα : «Ρυθμίσεις βαθμολογίας Β’ τριμήνου στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22», η επίδοση των Ελέγχων Προόδου των μαθητών/τριών της Γ΄- Δ΄-Ε΄-ΣΤ τάξης θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.
Οι εκπαιδευτικοί της Α’ και Β’ τάξης θα ενημερώσουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω τηλεδιάσκεψης
τους γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους.