ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΩΡΑ 10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Αλεξάνδρα Κάτσικα –  Αργυροπούλου, εκπαιδευτικό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής.

ΩΡΑ 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Κεντρικής Πλατείας Αγίας Παρασκευής και κατάθεση στεφάνων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολουθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο «γυναίκα της Πίνδου».

ΩΡΑ 11.30: Παρέλαση ενώπιον των επισήμων, της μαθητιώσας νεολαίας των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της πόλης μας, των προσκόπων, των οδηγών και του Λυκείου Ελληνίδων.

ΩΡΑ 18.30: Επίσημη υποστολή της Σημαίας.          Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο κ. Αυγουστίνος Κάτσαρης, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής.

Τελετάρχης ορίζεται η κ. Παρασκευή Νικολάου.

 

 

 

Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Η  δανειστική μας βιβλιοθήκη  άνοιξε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων!Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας που επιθυμούν να δανειστούν βιβλία θα συναντούν την κ. Μαίρη Ανδριοπούλου κάθε Πέμπτη την 4η ώρα και την κ.Εύη Γιαννακοπούλου  κάθε Τετάρτη στο πρώτο και δεύτερο διάλειμμα καθώς και την 3η ώρα.

 

 

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Δ΄τάξης στο ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”

 

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος/Ε.ΚΕ.Φ.Ε. “Δ”.

Το ΕΚΕΦΕ αποτελεί το μεγαλύτερο διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας και έχει συμπεριληφθεί στα 50 καλύτερα Ερευνητικά Ινστιτούτα.Οι εγκαταστάσεις του καλύπτουν 600 στρέμματα γης στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και το σημαντικότερο…εδρεύει στη δική μας μικρή όμορφη πόλη, την Αγία Παρασκευή.

Οι δύο συντονιστές του εκπαιδευτικού προγράμματος επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους μικρούς μαθητές. Τους ξενάγησαν σε έναν από τους χώρους του ερευνητικού κέντρου και έπαιξαν μαζί τους ευφάνταστα παιχνίδια με θέμα τη ζωή και το έργο του Δημόκριτου!

«Ζούμε μαζί ,Μαθαίνουμε Μαζί…..»

Την Παρασκευή 11Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας αθλητική βιωματική δράση στα πλαίσια του προγράμματος «Play unified, Learn unified» (Ζούμε μαζί ,Μαθαίνουμε Μαζί). Αθλητές και προπονητές των Special Olympics Hellas παρουσίασαν το άθλημα του bocce στο οποίο συμμετείχαν μικτές ομάδες από παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας και παιδιά με διανοητική αναπηρία από το Κέντρο Διημέρευσης , Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ «ΧΛΟΗ».

Μέσα από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα αυτό , όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες τους , να δημιουργήσουν φιλίες και κυρίως να μάθουν να συνυπάρχουν

«Δώσε μου το χέρι σου, να δούμε τον κόσμο μαζί, με άλλο μάτι…»

Στις 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού. Μια ημέρα με στόχο  την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Οι μαθητές των Δ1, Δ2 και Δ3 τάξεων αφού προβληματίστηκαν και συζήτησαν τα θέματα αυτά με τις δασκάλες  τους είχαν τη τιμή και τη χαρά σήμερα 17 Οκτωβρίου 2019 να φιλοξενήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά (τυφλός ο ίδιος) εκπρόσωπο του Σ.Κ.Ε.Π. ( Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ) και να επικοινωνήσουν μαζί του όλες τις απορίες τους για την καθημερινότητα – και όχι μόνο- ενός τυφλού……

 

 

Λέσχη Ανάγνωσης

Θέλοντας τα παιδιά μας να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων, ξεκινήσαμε χθες Πέμπτη  τη δική μας Λέσχη Ανάγνωσης,  Μέσα από τα βιβλία ακονίζεται η σκέψη μας, πλουτίζεται το συναίσθημα μας και  ευρύνονται οι ορίζοντες μας.

Το επόμενο μας ραντεβού με τον…μαγικό κόσμο του βιβλίου είναι στις 14 Νοεμβρίου. Ελπίζουμε ο θεσμός αυτός,  να αποτελέσει την αφορμή να καλλιεργηθεί η αγάπη των παιδιών για το βιβλίο και μεγαλώνοντας να επιζητούν τη συντροφιά του βιβλίου από δική τους επιλογή και ανάγκη.

Οι συναντήσεις στη Λέσχη Ανάγνωσης θα γίνονται κάθε 2η Πέμπτη του μήνα.

Λειτουργία του Σχολείου

Ανακοίνωση

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι:

  • Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι μαθητές της Δ΄τάξης θα παρουσιάσουν την γιορτή τους για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις 8.30.Οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους στις 10.00 π.μ.Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.
  • Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου ώρα 10:30 π.μ. προσέλευση των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄, που συμμετέχουν στην παρέλαση, στην οδό Αγίου Ιωάννου στο προαύλιο του 1ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής. Μετά την παρέλαση οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται μπροστά από τα Goody΄s για να παραλάβουν τα παιδιά τους.
  • Λόγω ημερίδων που οργανώνει ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου των Εκπαιδευτικών της περιφέρειάς μας κ. Βασίλειος Κατσιμάρδος, δεν θα γίνουν μαθήματα ανά τάξη στις παρακάτω ημερομηνίες:
    Α Τάξη : 24 Οκτωβρίου 2019
    Β   Τάξη : 31 Οκτωβρίου 2019
    Γ    Τάξη: 7 Νοεμβρίου 2019
    Δ    Τάξη: 14 Νοεμβρίου 2019
    Ε    Τάξη: 21 Νοεμβρίου 2019
    ΣΤ   Τάξη: 28 Νοεμβρίου 2019
  • Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι μαθητές της Ε΄τάξης θα παρουσιάσουν την γιορτή του Πολυτεχνείου στους γονείς τους στις 8.30 .Οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους στις 10.00π.μ.Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει
  • Τετάρτη 27 Νοεμβρίου το σχολείο δε θα λειτουργήσει επειδή την ημέρα εκείνη, έχει δοθεί άδεια στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του τοπικού συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»