4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Ο Ντεντέκτιβ Βανς στέλνει τον τρίτο γρίφο σε φάκελο.
Συνθέτουμε την πυραμίδα μεσογειακής διατροφής.Τα νήπια συνθέτουν την πυραμίδα τρισδιάστατη, αφού πρώτα αναζητήσουν  σχετικές πληροφορίες.Σε κουτί τοποθετούνται φωτογραφίες των ομάδων τροφών που περιλαμβάνονται στην πυραμίδα . Η  ομάδα μας  (κρεατικά) αναζητά πληροφορίες παρακολουθώντας σχετικά βίντεο στον υπολογιστή και κρατά σημειώσεις. Στη συνέχεια  οι ομάδες των τροφών διαλύονται και τα μέλη έρχονται στην αρχική τους ομάδα για να μεταφέρουν τις πληροφορίες που συνέλεξαν. Κάθε σχολείο ενημερώνει τα υπόλοιπα σχολεία του δικτύου etwinning ποια τρόφιμα περιλαμβάνονται στην ομάδα τροφών που ανήκει και σε ποιο επίπεδο της πυραμίδας βρίσκεται η ομάδα αυτή. Συνθέτουν την πυραμίδα(κολάζ, ζωγραφική)Οι μαθητές/μαθήτριες προετοιμάζουν τις ερωτήσεις για τον/την διατροφολόγο που θα συναντήσουν διαδικτυακά και τις καταγράφουν. Υλοποίηση της συνέντευξης και ενημέρωση για τη σωστή διατροφή.
Σε χαρτί δημιουργείται πίνακας διπλής εισόδου με τα ονόματα τους και τις τροφές που έφαγαν για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Σύγκριση του ατομικού δελτίου διατροφής κάθε μαθητή με τη μεσογειακή διατροφή
Το πιάτο της διατροφής -Αναστοχασμός
Ζωγραφίζουν τις τροφές που θα πρέπει να περιέχει το πιάτο του μεσημεριού .
Σύγκριση με αρχικό πιάτο του 1ου εργαστηρίου-αναστοχασμός ως προς τις επιλογές. Ποια είναι η λύση του γρίφου; Λαμβάνουν το τρίτο γράμμα, το Ε, για την επίλυση του τρίτου
γρίφου και το επικολλούν στο σχετικό φύλλο εργασίας.

 

 

to_ygieino_moy_kolatsio_fylladio3ο νηνυμα ντετεκτιβ βανς 1collage 1συναντηση με διατροφολόγοcanvas 0αρχείο λήψης 1

Πολυτεχνείο 2023

Στα πλαίσια του εορτασμού για το Πολυτεχνείο παίξαμε κουκλοθέατρο την “Ντενεκεδούπολη” της Ευγενίας Φακίνου.

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ’ τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ’ αυτή, τι… άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ’ ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να ‘χουν την ησυχία τους.
Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ-μπαμ-μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ-μπαμ-μπαμ είχε κόκα-κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.
Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα……

Τραγουδήσαμε το τραγούδι της Ντενεκεδούπολης.

Το παραμύθι της Ντενεκεδούπολης της Ευγενίας Φακίνου είναι ένα κλασικό παιδικό βιβλίο που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές παιδιών. Μέσα από την ιστορία της Ντενεκεδούπολης, η συγγραφέας περνάει ένα πλήθος μηνυμάτων, τα οποία είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της ηθικής των παιδιών.

Το μήνυμα της διαφορετικότητας

Το πιο σημαντικό μήνυμα της Ντενεκεδούπολης είναι το μήνυμα της διαφορετικότητας. Τα ντενεκεδάκια της Ντενεκεδούπολης είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους, σε μέγεθος, σχήμα, χρώμα και ιδιότητες. Ωστόσο, παρά τις διαφορές τους, τα ντενεκεδάκια καταφέρνουν να ζήσουν αρμονικά μαζί. Το παραμύθι αυτό μαθαίνει στα παιδιά ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος και ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από τις διαφορές τους, αξίζουν σεβασμό.

Το μήνυμα της δημοκρατίας

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια δημοκρατική πολιτεία. Τα ντενεκεδάκια έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και να ψηφίζουν για τους ηγέτες τους. Το παραμύθι αυτό μαθαίνει στα παιδιά την αξία της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στη διακυβέρνηση της χώρας τους.

Το μήνυμα της ελευθερίας

Τα ντενεκεδάκια της Ντενεκεδούπολης είναι ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν υπάρχουν κανόνες ή περιορισμοί που να τους στερούν την ελευθερία τους. Το παραμύθι αυτό μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης.

Το μήνυμα της συνεργασίας

Τα ντενεκεδάκια της Ντενεκεδούπολης συνεργάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους. Μαζί, καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να χτίσουν μια καλύτερη ζωή για όλους. Το παραμύθι αυτό μαθαίνει στα παιδιά την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Ευχαριστήριο

Το 3ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Δημοτικό σχολείο Αμπελώνα ευχαριστούν θερμά τον υδραυλικό Βασίλειο Τοκμάκη για τις εργασίες του, που πρόσφερε στο σχολείο αφιλοκερδώς.Η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών μας είναι η κύρια μέριμνά μας και με την έμπρακτη υποστήριξη του κύριου Τοκμάκη λύθηκε ένα ακόμη σημαντικό θέμα, ώστε να μην κινδυνεύει κανένας μαθητής μας.

3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν τα οφέλη της άσκησης .Ο Ντεντέκτιβ Βανς στέλνει τον δεύτερο γρίφο.Οι μαθητές/μαθήτριες προετοιμάζουν τις ερωτήσεις για τον γυμναστή που θα
συναντηθούν διαδικτυακά  μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας esep .  Υλοποίηση της συνέντευξης. Ενημέρωση των μαθητών/μαθητριών για τα οφέλη της άσκησης.
Δημιουργούν το ψηφιακό βιβλίο με τα οφέλη της άσκησης  που  ζωγραφίσαν οι μαθητές σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο γυμναστής.
Ηχογράφηση των μαθητών για τα οφέλη της άσκησης. Στη συνέχεια πώς μπορούμε να παίξουμε σε ομάδες με ένα μαντήλι, ένα πλαστικό μπουκάλι, μια κορδέλα;  Οι μαθητές/τριες χωρίζονται σε ομάδες. Κάθε ομάδα σχολείων επιλέγει ένα αντικείμενο (ένα μαντήλι, ένα πλαστικό μπουκάλι, μια κορδέλα) και συζητά με ποιο τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί το αντικείμενο αυτό σε κινητικό παιχνίδι.Η ομάδα η κόκκινη στην οποία ανήκουμε έχει επιλέξει να παίξει με τη μπάλα. Τα παιδία με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών γράφουν τους κανόνες του παιχνιδιού και το παίζουν στην αυλή.
συνάντηση με γυμναστή 2συνάντηση με γυμναστήΣυνάντηση με γυμναστη 1

 

 

Ευχαριστήριο

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν τις ένθερμες τους ευχαριστίες στους γονείς των μαθητών του σχολείου για τη γενναιόδωρη δωρεά τους.

Η δωρεά σας αποτελεί ένδειξη της αγάπης σας για το σχολείο μας και για τα παιδιά μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την έμπρακτη υποστήριξη σας.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς εώς τώρα καταφέραμε και εμπλουτίσαμε τη βιβλιοθήκη μας με 12 βιβλία γνωστών συγγραφέων και ένα ρομποτάκι blue bot για να ξεκινήσει το ταξίδι του προγραμματισμού.

Η δωρεά σας θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών μας. Τα παιδιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν με πιο σύγχρονα μέσα και να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να διαπρέψουν στη ζωή τους.

Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη σας!

Οι μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί του 3ου Νηπιαγωγείου Αμπελώνα

ρομποτάκι βιβλια 2ρομποτάκι3

Οι ντετέκτιβ ανακαλύπτουν την πυραμίδα της φυσικής δραστηριότητας

Ο Ντεντέκτιβ Βανς στέλνει τον πρώτο γρίφο σε φάκελο:

1ος γρίφος: «Ψάξτε για μια πυραμίδα που δεν αφορά τη διατροφή, αλλά είναι εξίσου σημαντική. Ποια είναι;»Τα παιδιά ανακαλύπτουν την πυραμίδα της άσκησης.

Οι ντετέκτιβ συνθέτουν την πυραμίδα της άσκησης.  Ακολουθώντας τη ρουτίνα σκέψης «Βλέπω, σκέφτομαι αναρωτιέμαι» εξερευνούν την πυραμίδα της άσκησης .Στην ολομέλεια αναφέρονται οι απόψεις  και μαγνητοφωνούνται  Προβολή βίντεο με πληροφορίες για την πυραμίδα φυσικής δραστηριότητας προκειμένου να επιλυθούν απορίες και να ενημερωθούν για τη συχνότητα των δραστηριοτήτων που απεικονίζονται σε αυτήν.Αφίσα, ΝΑΙ & ΟΧΙ φυσικής δραστηριότητας, δραστηριότητες
που αυξάνουν τη φυσική δραστηριότητα και αυτές που έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε
αυτήν. Η αφίσα δημιουργήθηκε από φρούτα και λαχανικά με τα οποία σχημάτισαν παιδιά που συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα.Σε χαρτί  δημιουργείται πίνακας διπλής εισόδου με τα ονόματα όλων και το είδος των
κινητικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν στο διάστημα μιας εβδομάδας.Ακολούθησε σύγκριση της φυσικής δραστηριότητας κάθε μαθητή/τριας με αυτή που προτείνεται στη σχετική πυραμίδα. Οι μαθητές κατατάσσουν τον εαυτό τους ως προς τη συχνότητα της φυσικής τους δραστηριότητας (π.χ. δραστήριος,).Στη συνέχεια οι μαθητές κινήθηκαν στο ρυθμό του τραγουδιού https://www.youtube.com/watch?v=w_oCHkCjueQ

και έφτιαξαν το δικό τους βίντεο με τις δικές τους προτότυπες κινήσειςhttps://www.youtube.com/watch?v=BxT-HbCOd0Q

Ακολούθησε συζήτηση- αναστοχασμός σχετικά με τις συνήθειες που θα πρέπει να μεταβληθούν για να αυξηθεί η φυσική τους δραστηριότητα και να μειωθεί η καθιστική ζωή και ο χρόνος στις οθόνες.Τελικά έλαβαν το πρώτο γράμμα το Υ για την επίλυση του πρώτου γρίφου και το επικολλούν σε σχετικό φύλλο εργασίας.

.20231103 11491320231106 11195920231103 11211220231106 11194320231106 12041220231106 10011120231106 124002ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

pyramid 1st team

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ

20231106 103226 20231104 122943

Με πρωτοβουλία γονέων πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναμόρφωσης στην είσοδο  του Νηπιαγωγείου και στην πίσω πλευρά του σχολείου, ώστε να γίνεται  η προσέλευση και η αποχώρηση  των νηπίων και των γονέων αλλά και το παιχνίδι των μαθητών στην πίσω αυλή με ασφαλή τρόπο .Τα υλικά ήταν προσφορά επιχείρησης οικοδομικών υλικών με έδρα τον Αμπελώνα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαριστούν  θερμά όσους συνέβαλλαν για την υλοποίηση αυτού του έργου Ευχόμαστε παρόμοιες πράξεις να βρουν πρόσφορο έδαφος στο μέλλον.

Δραστηριότητες στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων

«Ο ντετέκτιβ Βαν  ανακαλύπτει το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό»

Στο πρώτο εργαστήριο δεξιοτήτων οι μαθητές γνωρίζουν τον ντετέκτιβ Βάνς

Δραστηριότητες:1.Ας γνωριστούμε: Περπατήματα των ντετέκτιβ
2. Αποκρυπτογράφηση στοιχείων «Μάντεψε το αγαπημένο μου φρούτο»
3. Προτείνω λύσεις στο πρόβλημα του Ντετέκτιβ Βανς
4. Το πιάτο της διατροφής μου
5. Αναστοχασμό

6.Εβδομάδα προγραμματισμού

 

20231101 213410 20231030 110904 20231030 115644 20231101 225352το πιατο της διατροφής