Αρχική » 5η Συνάντηση Σχολής Γονέων, Δευτέρα 15-5-2023 ώρα 19:00, “Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην επιλογή σπουδών”

5η Συνάντηση Σχολής Γονέων, Δευτέρα 15-5-2023 ώρα 19:00, “Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην επιλογή σπουδών”

Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης συνεχίζοντας τη λειτουργία Σχολής Γονέων προγραμματίζει την τελευταία του και 5η συνάντηση τη Δευτέρα 15 Μαϊου 2023 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ (Μακρυγιάννη 24) με το θέμα: “Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στην επιλογή σπουδών;” Η εισήγηση αφορά στην ενημέρωση των γονέων για τα ρεαλιστικά κριτήρια λήψης εκπαιδευτικών αποφάσεων, τη νέα πραγματικότητα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας αλλά και τρόπους παροχής βοήθειας με τους οποίους οι γονείς μπορούν να συμβάλουν, ώστε τα παιδιά τους να επιλέξουν τις κατάλληλες για αυτά σπουδές και επαγγέλματα.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι κ. Μαρία Μπιλιώνη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας.

Η Μαρία Μπιλιώνη, σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έκανε το πρώτο της μεταπτυχιακό στη Σχολική Παιδαγωγική του ίδιου Τμήματος, το δεύτερο στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του ΕΑΠ και το τρίτο στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο TANGRAM, κέντρο συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο διατηρεί από το 2015 με έδρα την Κοζάνη. Επί σειρά ετών παρείχε υπηρεσίες ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και διάφορα ΚΕΚ στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων, ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων σε ποικίλα προγράμματα της ΙΔΕΚΕ/ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Από το 2014 διδάσκει ως εξωτερικός συνεργάτης στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π).

Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το θέμα και γενικότερη αποτίμηση της λειτουργίας της Σχολής Γονέων τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Ακολουθεί συνημμένα πρόσκληση για την 5η συνάντηση και η αφίσα της δράσης.

 

Με τιμή,

Ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Η παιδαγωγική ομάδα δράσης

5η Συνάντηση Σχολής Γονέων ΑφίσαΛήψη αρχείου

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση