Αρχική » ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 2η ΚΑΙ 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στο πλαίσιο των δράσεων της Σχολής Γονέων του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων, στις 1 Φεβρουαρίου και στις 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης η 2η και 3η συνάντησή μας.

Το θέμα της 2ης συνάντησης «Το παιδί μου αγχώνεται! Πώς να βοηθήσω;» πραγματεύτηκε η κ. Πέρη Καλαμάρα  και η κ. Αναστασία Τσιάλτα, με εμπειρία στη συνεργασία με σχολικές μονάδες μέσα από τον ενεργό ρόλο τους ως Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού της ΕΨΥΚΑ αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της εισήγησής τους, αφού ανέλυσαν τα είδη του άγχους, τις αιτίες και τις συνέπειές του, επικεντρώθηκαν στο άγχος των εξετάσεων. Εστίασαν στον ρόλο του γονέα και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει το παιδί του να διαχειριστεί το άγχος του και τις πιθανές κρίσεις πανικού, που δημιουργεί η σχολική πραγματικότητα.

«Τα όρια της πλάκας» ήταν το θέμα της 3ης συνάντησής μας. Εισηγήτριες ήταν η κ. Αναστασία Βαβλιάρα (Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας) και η κ. Μαρίνα Σεννή, Κοινωνικοί Λειτουργοί.

Οι εισηγήτριες αρχικά ανέφεραν τα βασικά χαρακτηριστικά του σχολικού εκφοβισμού και πώς αυτός διαφοροποιείται σε σχέση με άλλες επιθετικές ενέργειες των παιδιών. Ανέλυσαν ποια είναι τα χαρακτηριστικά του «θύτη» και του «θύματος» καθώς και τις συνέπειες που έχει ο εκφοβισμός και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Στάθηκαν ιδιαίτερα στις ενδείξεις που υποδηλώνουν τα περιστατικά εκφοβισμού και στην καλλιέργεια σχέσης εμπιστοσύνης γονέα- παιδιού, βασισμένη στην ενεργητική ακρόαση.

Στο τέλος κάθε συνάντησης ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς, οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Ευχαριστούμε τους ομιλητές μας, τον Σύλλογο Γονέων και όλους τους συμμετέχοντες.

 

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση