Επίσκεψη στο σχολείο μας του συγγραφέα Ανέστη Ποϊράζη
Σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου ο συγγραφέας Ανέστης Ποϊράζης επισκέφθηκε το σχολείο μας και διάβασε το υπέροχο βιβλίο του “Φεγγαροπαιχνιδίσματα” στους μικρούς μαθητές της πρώτης τάξης. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η κυρία Μαριάννα Ρούκαλη (δασκάλα της Θεατρικής Αγωγής).
Οι μικροί μαθητές μας γνώρισαν την ιστορία του μικρού Ντάνιελ.
Η ιστορία αυτή ξεκινά σε μια μικρή χώρα, όπου οι κάτοικοί της είχαν μία παράξενη συνήθεια: ξυπνούσαν το σούρουπο και έπεφταν για ύπνο την αυγή.
Ο Ντάνιελ βρίσκεται κάθε νύχτα στο δωμάτιό του φτιάχνοντας κολλάζ με τα αγαπημένα του φεγγάρια. Ώσπου μια μέρα, ή πιο σωστά μια νύχτα, ακούει τον ήχο ενός βιολιού. Αυτός ο ήχος, αυτή η υπέροχη μελωδία, θα γίνει η αφορμή για να ανακαλύψει το ταλέντο που θα διαμορφώσει τα πιο απρόσμενα όνειρά του.
Ο συγγραφέας συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές και δώρισε ένα αντίτυπο του βιβλίου του στη Σχολική μας Βιβλιοθήκη. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε τα πιο όμορφα δημιουργικά ταξίδια!
JOB SHADOWING ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
Δύο εκπαιδευτικοί από την Ισπανία (Δ.Σ. La Villarina, Zamora) και μια από την Σλοβενία (Δ.Σ. Kobarid) επισκέφτηκαν το σχολείο μας από τις 3/4 ως τις 7/4 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA1.
Ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και παρακολούθησαν τους Έλληνες συναδέλφους τους κατά τη διδασκαλία τους στα μαθήματα της Γλώσσας , Αγγλικών, ΤΠΕ, Φ.Α και Μουσικής.
Η υποδοχή εκπαιδευτικών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύτιμη εμπειρία, ένας καλός τρόπος για τη δημιουργία συνεργασιών και ενισχύει την ευρωπαϊκή διάσταση της διδασκαλίας και μάθησης στο σχολείο μας.
Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η δασκάλα των Αγγλικών, κα Αξαμίδου Ρούλα.