Αρχική » 2022 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2022

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3o elementary school logo 2022

eTwinning School Label 2023-2024

pic etwinng

eTwinning School Label 2021-2022

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

eTwinning «Ready eTwinner One»

etwinning image

et3

et4

et1

et2

Οι μαθητές της Στ’ , Ε’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος eTwinning «Ready eTwinner One» σε συνεργασία με σχολεία από την Ισπανία, Σλοβενία, Ιταλία, Τσεχία, Τουρκία και Πολωνία.. Στην αρχή δημιουργήσαμε τα άβαταρ μας με διάφορες εφαρμογές, παίξαμε παιχνίδια με αυτά και στη συνέχεια γράψαμε ιστορίες σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου. Επίσης εικονογραφήσαμε  και ηχογραφήσαμε την διήγηση των ιστοριών άλλων τριών σχολείων  συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας συνεργατικής βιβλιοθήκης και πήραμε το χάλκινο κλειδί. Για να πάρουμε το κλειδί από νεφρίτη φυτέψαμε στην αυλή μας λουλούδια για να συμμετέχουμε στο εικονικό μας δάσος και συμπληρώσαμε ζωγραφίζοντας το κομμάτι που μας ανατέθηκε από τη δημιουργία ενός τεράστιου γίγαντα που θα το φύλαγε. Στη συνέχεια παίξαμε πολλά διαδραστικά e-games που δημιούργησαν οι συνεργάτες μας(κρυστάλλινο κλειδί) και φτιάξαμε κομμάτια διαδικτυακών μηχανημάτων(πασχαλινό αυγό). Επιπλέον συμμετείχαμε στη δημιουργία του «Βιβλίου της φιλίας» το οποίο ταξίδεψε ως την χώρα μας ,συμπληρώθηκε και έφυγε για την επόμενη χώρα(Σλοβενία). Τα Χριστούγεννα λάβαμε και στείλαμε πλήθος Χριστουγεννιάτικων καρτών, παίξαμε διαδικτυακά κουίζ με τους φίλους μας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους τραγουδήσαμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τέλος, συμμετείχαμε στην δημιουργία ενός βίντεο κλιπ lip dub για την Ουκρανία τραγουδώντας το Imagine του John Lennon θέλοντας να στείλουμε το δικό μας αντιπολεμικό μήνυμα.

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η εκπαιδευτικός των Αγγλικών κα Αξαμίδου Ρούλα.

SAFE WATERSPORTS

sws logo

Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας και σε συνδυασμό με το E-twinning, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 του σχολείου μας πραγματοποίησαν  το πρόγραμμα του «SAFE WATERSPORTS». Ενημερώθηκαν για τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να τηρούμε κατά την παραμονή μας μέσα στο νερό ή έξω απ΄αυτό, στην πισίνα και στην θάλασσα, την αρμοδιότητα του ναυαγοσώστη, την ρύπανση της θάλασσας, μέσω θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά ασχολήθηκαν με  καρτέλες με τους κανόνες ασφάλειας, αναγνώρισαν σε αφίσες τους σωστούς και μη κανόνες, έφτιαξαν παζλ και ιστορίες με κύβους, έπαιξαν επιτραπέζια παιγνίδια.

Η χαρά τους ήταν πολλή μεγάλη όταν ασχοληθήκαμε με τις φιγούρες των playmobil που έπρεπε να τοποθετηθούν σωστά επάνω σε ένα μεγάλο παζλ. Έγραψαν τις δικές τους ιστορίες, ασχολήθηκαν με διάφορες δραστηριότητες-ασκήσεις, ζωγράφισαν τις δικές τους εικόνες και δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες.

Ημέρα πρόληψης θαλάσσιων ατυχημάτων και πνιγμών

IMG 20220511 121531

Στις 11 Μαΐου 2022 είναι η Εθνική Ημέρα πρόληψης θαλάσσιων ατυχημάτων και πνιγμών.

Τα τμήματα της Β΄τάξης του σχολείου πραγματοποίησαν παιχνίδια στην αυλή, σχετικά με την ημέρα αυτή.

Έσωσε ο ένας συμμαθητής τον άλλο με το «στεφάνι» που είχε τη θέση του σωσίβιου, έτρεξαν και πέταξαν το «στεφάνι» στον στόχο-κολυμβητή και διασκεδάζοντας έμαθαν για την σημαντική αυτή ημέρα πρόληψης των πνιγμών.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

(περισσότερα…)

Επισκέπτομαι, συνεργάζομαι, πετυχαίνω

IMG 20220509 110144

Στις 9 Μαΐου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ και της Στ΄ τάξης μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς  και την γυμνάστρια του σχολείου επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του Ποσειδώνιου Αθλητικού κέντρου, στα πλαίσια του άξονα «Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση»  του σχεδίου δράσης «Επισκέπτομαι, συνεργάζομαι, πετυχαίνω».

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η προώθηση χωρίς αποκλεισμό της αθλητικής συμμετοχής, η προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας και η ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας.

Οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στους χώρους των εγκαταστάσεων (γήπεδο τένις, πισίνα, γήπεδα αθλοπαιδιών και όργανα εκγύμνασης), όπου ομάδες παιδιών της Δ΄τάξης παρουσίασαν στους μαθητές της Στ΄ τάξης  τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν, από τις ομαδικές εργασίες τους, σχετικά με τα αθλήματα που μπορεί οποιοσδήποτε να α

σχοληθεί στο χώρο, αγωνιστικά ή για αναψυχή (τένις, κολύμβηση, υδατοσφαίριση, συγχρονισμένη κολύμβηση, καταδύσεις, ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, χειροσφαίριση και πετοσφαίριση).

Μετά την παρουσίαση οι μαθητές και οι μαθήτριες έπαιξαν ομαδικά κάποια από τα παραπάνω αθλήματα. Ο ενθουσιασμός και η χαρά τους ήταν μεγάλη.

Στα πλαίσια της δράσης τα παιδιά της Δ΄τάξης ζωγράφισαν τις δικές τους αφίσες και κατασκεύασαν σκυτάλες με εικόνες των παραπάνω αθλημάτων.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

(περισσότερα…)

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ (Σχολικό έτος: 2021-2022)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης δημιούργησαν εικαστικά έργα στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, με ποικιλία υλικών και τεχνοτροπιών, για να ευχηθούν «Χρόνια Πολλά» στις μανούλες που γιορτάζουν.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τάνια Καρακώττα (Καλλιτεχνικών, ΠΕ08)

ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

29-04-22 Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στην εκπαίδευση

Προώθηση Δελτίου Τύπου του Υ.ΠΑI.Θ. με θέμα: Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στην Εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα:

Στα σχολεία:

  • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
  • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

 

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

  • Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

(περισσότερα…)

Η γωνιά του Βιβλίου

Η γωνιά του Βιβλίου
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση