Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «ΝΕΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» – Βαρκελώνη Ισπανίας

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου πραγματοποίησε την πρώτη κινητικότητα του νέου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «ΝΕΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

9e028efb269850a9aaad6cf37ba2c871

Συγκεκριμένα, τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο κ. Πατατούκος Σωτήριος, εκπαιδευτικός ΠΕ70, υποδιευθυντής, η κ. Κασσίμη Μαρία, εκπαιδευτικός ΠΕ70 του Τμήματος Ένταξης και ο κ. Τουλιόπουλος Φώτιος, εκπαιδευτικός ΠΕ70, συμμετείχαν στο πρόγραμμα “photo and video making in your classroom: the educational power of multimedia” – «Δημιουργία φωτογραφιών και βίντεο: η εκπαιδευτική δυνατότητα των πολυμέσων» που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας από τις 2 έως και τις 6 Μαΐου 2022.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εξετάστηκαν τρόποι δημιουργίας βίντεο και podcast. Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές (ψυχολόγος, designer artist, εκπαιδευτικός ΤΠΕ) παρουσίασαν τρόπους δημιουργίας βίντεο και podcast.

Παρουσιάστηκαν χρήσιμα εργαλεία και κατάλληλα λογισμικά για την παραγωγή οπτικοακουστικών μέσων. Αναλύθηκαν τρόποι για να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών-θεατών ενός τέτοιου βιντεο-μαθήματος.

f68f76b455fa6e410b96aaaa893eeac7

Επίσης δημιουργήθηκαν βίντεο με θέματα που αφορούσαν προβλήματα στη διδακτική πράξη και υπήρξε συνεχής ανατροφοδότηση.

Αναπτύχθηκαν καλές σχέσεις και ανταλλάχτηκαν τρόποι επικοινωνίας, με στόχο μελλοντικές συνεργασίες με συναδέλφους άλλων χωρών και κίνητρα για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, μέσω της επαφής με νέες καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης.

Θα ακολουθήσει διάχυση των νεοαποκτηθεισών γνώσεων τόσο στους/στις συναδέλφους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου όσο και των όμορων σχολικών μονάδων, με σκοπό να υιοθετηθούν και να χρησιμοποιηθούν στην πράξη με άμεσα οφέλη στους/στις μαθητές/-ήτριες της Ρόδου.

https://www.rodiaki.gr/article/476415/symmetoxh-se-programma-erasmus-sthn-ispania-toy-3oy-dhmotikoy-sxoleioy-rodoy