Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας και η εκπαιδευτικός της Γαλλικής Γλώσσας κ. Λεβάντη Θεοδώρα, στα πλαίσια του μαθήματος της Γαλλικής Γλώσσας συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e Twinning με τίτλο « Rencontres Poétiques » – «Ποιητικές Συναντήσεις». Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται με τους μαθητές του Γυμνασίου Εξαπλατάνου, τους μαθητές του Γυμνασίου Leonida στην πόλη Τάραντα της Ιταλίας και τους μαθητές του Γυμνασίου Les Trois Moulins στην πόλη Bonnelles της Γαλλίας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Ο στόχος του είναι η καλύτερη εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας αλλά και η αλληλεπίδραση με συνομήλικους μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Η κεντρική θεματική του προγράμματός μας είναι η ποίηση! Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τεσσάρων σχολείων αλληλοεπιδρούν, συνεργάζονται και ανταλλάσσουν απόψεις μέσα από ομαδικές και ατομικές εργασίες σχετικές με την κεντρική θεματική, οι οποίες παρουσιάζονται στην πλατφόρμα του Twinspace! Για την υλοποίηση των εργασιών οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα και εργαλεία και εργάζονται στο εργαστήριο υπολογιστών του σχολείου μας. Κάθε μαθητής και μαθήτρια συνδέεται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς του/ της κωδικούς προκειμένου να αναρτήσει τις εργασίες του στο ασφαλές περιβάλλον του Twinspace.
Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν μέχρι στιγμής από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης του τμήματος της Γαλλικής Γλώσσας:
Συγγραφή Haikus

Ποιητικές γωνιές του σχολείου μας

Ευχετήριες χριστουγεννιάτικές κάρτες
Βιβλιοποιήματα



Οι αγαπημένοι μας ποιητές
Τηλεδιάσκεψη με τους εταίρους μας : 5 Απριλίου 2024

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές και τις μαθήτριές μας !!!