Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών Journée Européenme des Langues European Day of Languages

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου),  οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών του σχολείου μας, κυρία Σαράφη Ευγενία (γαλλικών) και κυρία Τάσση Αναστασία (αγγλικών) διοργάνωσαν ποικίλες δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.
Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων ήταν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά  σχετικά με  τη σημασία της γλωσσικής και πολιτισμικής πολυμορφίας και να αναδείξουν πόσο χρήσιμη είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Τα παιδιά άκουσαν το γαλλικό τραγούδι “dire bonjour, c’ est joli” (“να λες καλημέρα, είναι όμορφο”) από την παιδική χορωδία les enfantastiques, με τον χαιρετισμό “καλημέρα” σε πολλές γλώσσες, και έπαιξαν το σχετικό κουίζ (στο quizziz).
Επίσης άκουσαν το αγγλικό τραγούδι “Voices of Europe”, του οποίου οι στίχοι και η μουσική δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια της ΤΝ και είναι αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Επίσης, έκαναν ακουστικές ασκήσεις και έφτιαξαν με λέξεις του τραγουδιού ένα συννεφόλεξο. Η Ε τάξη έφτιαξε ένα συννεφόλεξο με λέξεις του τραγουδιού μεταφρασμένες στα ελληνικά, στα γαλλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα αλβανικά και στα γερμανικά.
Επιπλέον, έπαιξαν στον υπολογιστή κουίζ γνώσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών καθώς και παιχνίδια γλωσσικά (δάνειες λέξεις,  χαιρετισμοί, “διάβασε τους γλωσσοδέτες” κ.α.) και πολιτισμικά (χώρες, σημαίες, εθνικότητες, μνημεία κ.α.).
“Ταξιδεύοντας” στην Ευρώπη, έφτιαξαν αερόστατα με τη σημαία, τον χαιρετισμό “καλημέρα/ γεια” και τις εκφράσεις “πώς είσαι;” και “ευχαριστώ” σε διάφορες γλώσσες.
Έκαναν ακόμα ζωγραφιές με θέμα “Οι γλώσσες ανοίγουν την καρδιά και το μυαλό” οι οποίες εστάλησαν στον διαγωνισμό του ECML (Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών).
Τέλος, πήραν ως δωράκι στυλό, σελιδοδείκτες και βραχιολάκια με την έκφραση “μιλήστε μου” σε διάφορες γλώσσες, ως ενθύμιο της γιορτινής αυτής ημέρας!
8 9 10 11 12
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση