Μια άσκηση για τον σεισμό ξεκινάει όταν ο δάσκαλος δώσει το σύνθημα φωνάζοντας δυνατά: «σεισμός!» ή όταν ακουστεί το κουδούνι του σχολείου να χτυπάει με συγκεκριμένο τρόπο. Σήμερα δεν χρειάστηκε ούτε να φωνάξουμε δυνατά «σεισμός» ούτε να χτυπήσουμε το κουδούνι. Ο σεισμός ήταν πραγματικός, στις 09.16, την ώρα του μαθήματος. Oι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν άμεσα και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, έκαναν αυτό που ήξεραν και έμαθαν από προηγούμενες ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού. Το πρωτόκολλο τηρήθηκε στο ακέραιο. Συγχαρητήρια στους δασκάλους και στα παιδιά για την άμεση και γρήγορη ανταπόκριση τους. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι είμασταν έτοιμοι…
Κατηγορία: Άρθρα
Τα κάλαντα στο Μητροπολίτη μας
Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων δυο χρόνων, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄, Ε και της ΣΤ τάξης του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης. Τα παιδιά έψαλαν το Απολυτίκιο και το Κοντάκιο της εορτής των Χριστουγέννων και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Σεβασμιότατο δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το σεβασμό τους και την αγάπη τους στον επίσκοπο αλλά και στην εκκλησία.
Ο Σεβασμιότατος καλωσόρισε τα παιδιά στην Ιερά Μητρόπολη και τα συνεχάρη για την τόσο όμορφη και ενθουσιώδη παρουσία τους. Στη συνέχεια τους μίλησε πατρικά, τους ευχήθηκε υγεία , δύναμη και πρόοδο και τους τόνισε πόσο σημαντικό είναι να αγαπήσουν τον Χριστό , να τον βάλουν στην καρδιά τους για να νοιώθουν τη χαρά και την ειρήνη που μόνο ο Χριστός προσφέρει στη ψυχή τους. Τέλος, προσέφερε σε όλους τους μαθητές ως ευλογία ένα κομποσχοίνι, μία εικόνα των Χριστουγέννων καθώς και γιορταστικά γλυκίσματα και χυμούς ενώ στους δασκάλους προσέφερε το τελευταίο βιβλίο του “ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟ” καθώς και ένα ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2026
Ευχαριστούμε το Σεβασμιότατο για την πατρική του αγάπη και τη ζεστή φιλοξενία που πρόσφερε για άλλη μία φορά στους μαθητές μας . Τον καλέσαμε και τον περιμένουμε και στο σχολείο μας για ένα νεανικό, σχολικό αρχονταρίκι. Ευχαριστούμε και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρυσόστομο που είναι πάντα δίπλα μας.
Το καλάθι της αγάπης γέμισε και φέτος!!!
Η σχολική μας κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς) αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχεια, προχώρησε και φέτος στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να διατεθούν κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων:
α) σε κατοίκους της Ελευθερούπολης με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα
β) Στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως
Σε συνεργασία με Φιλόπτωχη Αδελφότητα της Ελευθερούπολης Αρωγή και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της, μαζέψαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τα παραδώσαμε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στην ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας κ. Σμαράγδα Βασιλοπούλου.
Πολλές ευχαριστίες σε όσους στήριξαν τη δράση μας και βοήθησαν τους συνανθρώπους μας.
Διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Σας ενημερώνουμε ότι την προσεχή Τρίτη 23 Δεκεμβρίου το σχολείο μας θα κλείσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου θα σχολάσει κανονικά ο πρωινός κύκλος στις 13:15 και το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά και θα σχολάσει στις 15:00. Το σχολείο μας, όπως και όλα τα άλλα σχολεία, θα παραμείνει κλειστό από την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026. Θα λειτουργήσει και πάλι την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026.
Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους, καλή χρονιά με υγεία, δημιουργία και ευτυχία.
Επίσκεψη στο παράρτημα χρόνιων παθήσεων
Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποίησαν μία επίσκεψη στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Νομού Καβάλας, που βρίσκεται στο Νέο Συρράκο πολύ κοντά στο σχολείο μας. Πρόκειται για μία δημόσια δομή που παρέχει κοινωνική φροντίδα και υπηρεσίες θεραπείας και αποκατάστασης για ΑμεΑ άνω των 18 ετών. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ξεναγήθηκαν στη δομή, ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες και υπηρεσίες της και συναναστράφηκαν με τα άτομα που φιλοξενούνται στη δομή.
Η επίσκεψη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές και στις μαθήτριές μας.
Ήταν μία εξαιρετική, συναισθηματική και διδακτική δράση, που ενισχύει την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευαισθησία και την κατανόηση. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων του ενεργού πολίτη. Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους της δομής που μας δέχθηκαν με μεγάλη χαρά και προθυμία και αφιέρωσαν πολύ από τον χρόνο τους στην ξενάγηση και ενημέρωση των παιδιών μας.
Τα παιδιά συνόδεψαν στην επίσκεψη οι εκπαιδευτικοί κ. Κατερίνα Σαββίδου, κ. Φλώρα Κωτοπούλου και κ. Μαρία Βαργεμιτζίδου τις οποίες και συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία τους.
Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δένδρου μας στην πλατεία Νικοτσάρα
Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου η πλατεία Νικοτσάρα της Ελευθερούπολης γέμισε με χρώματα και χαμόγελα από τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας. Με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας κ. Χρύσας Ρούγα, κ. Μαρίνας Δημοτζίκη, κ. Βαργεμιτζίδου Μαρίας και κ. Ξουλόγη Λεωνίδα, άφησαν το σχολείο τους και μετακινήθηκαν στη πλατεία Νικοτσάρα με σκοπό να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του σχολείου μας. Με πολλή χαρά, ενθουσιασμό και συνεργασία, στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο με στολίδια που τα ίδια τα παιδιά κατασκεύασαν στο σχολείο με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Στο στολισμό του δένδρου ήταν μαζί μας ο Σχολικός μας Σύμβουλος κ. Γιάννης Χατζηκυριάκου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης , Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Ζωή Απαζίδου. Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για τη Χριστουγεννιάτικη δράση τους και ευχόμαστε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα».
Εορτή του Αγίου Νικολάου
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, η Ελευθερούπολη γιόρτασε με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο. Το σχολείο μας τιμώντας τη μνήμη του Αγίου, παραβρέθηκε με το άγημα της σημαίας αλλά και πολλούς μαθητές στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Χρόνια Πολλά σε όλους. Ο Άγιος Νικόλαος να φωτίζει και να ευλογεί τη ζωή μας.
Ημερολόγιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας
Με χαρά ανακοινώνουμε ότι τα ημερολόγια του Συλλόγου Γονέων για το 2026 είναι έτοιμα και περιμένουν να στολίσουν το σπίτι του κάθε μαθητή μας , στη συμβολική τιμή των 3 ευρώ, προς ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας. Στηρίζουμε όλοι την πρωτοβουλία του Συλλόγου γνωρίζοντας τη βοήθεια του στη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας.
Τρίποντα στα σχολεία
Υλοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στο σχολείο μας, μετά από δική μας αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης «Τρίποντα στα Σχολεία». Με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Αϊβαζίδη Δημήτριου, οι μαθητές της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, ήρθαν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και εκπαιδεύτηκαν, μέσα από ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο εκτέλεσης των τεχνικών δεξιοτήτων του αθλήματος.
Η νέα σχολική – δανειστική μας βιβλιοθήκη
Η νέα σχολική – δανειστική μας βιβλιοθήκη είναι έτοιμη. Με μεγάλη χαρά ανακοινώνεται η παράδοση στους μαθητές μας, της νέας μας σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης. Στεγάζεται πλέον σε αυτόνομο χώρο, σε αίθουσα δίπλα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας και ένα όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα. Σε ένα χώρο ευχάριστο και φιλόξενο θα αποτελεί μία ζεστή γωνιά δημιουργικότητας, γνώσης και καλλιέργειας. Απευθύνεται στα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου μας. Η βιβλιοθήκη μας θα παραμένει ανοικτή 3 ώρες την εβδομάδα, όμως κάθε εκπαιδευτικός με τους μαθητές του μπορεί να έχει πρόσβαση στο χώρο της βιβλιοθήκης και εκτός των τακτικών ωρών λειτουργίας κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης. Το σχολείο μας έχει ενταχθεί στο δίκτυο των σχολικών βιβλιοθηκών και έτσι οι μαθητές μας μπορούν:
- Να καλλιεργήσουν την αγάπη για το διάβασμα και τη μάθηση.
- Να αναπτύξουν δεξιότητες έρευνας, αναζήτησης και συνεργασίας.
- Να συμμετέχουν σε δράσεις φιλαναγνωσίας και σε εκπαιδευτικά προγράμματα.
Τη φετινή σχολική χρονιά υπεύθυνες για τη λειτουργία της σχολικής μας βιβλιοθήκης είναι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 κ. Ρούγα Χρύσα και κ. Σαββίδου Κατερίνα.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Παγγαίου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας για την κατασκευή μίας βιβλιοθήκης, καλύπτοντας έτσι την ανάγκη αποθήκευσης των βιβλίων μας.
Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας
Με χαμόγελα και διπλώματα, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου τα μαθήματα κολύμβησης που εφαρμόστηκαν με μεγάλη επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας.
Τα μαθήματα κολύμβησης, συνολικά δέκα (10) στον αριθμό, πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής .
Η κολύμβηση είναι ένα από τα αντικείμενα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής όπως αναφέρεται στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης ήταν η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας-επάρκειας και ειδικότερα:
- η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής
- ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον
- η αποφυγή του πνιγμού
- η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό
- η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων
- η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία
- η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας που συμβάλλει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών.
Τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα απονεμήθηκαν στο τέλος του τελευταίου μαθήματος αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως
Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας, εκπροσωπώντας όλο το σχολείο και συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο τους και από τον Διευθυντή του σχολείου, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου. Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι μαθητές μας απεύθυναν στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο εγκάρδιες ευχές για υγεία και μακροημέρευση.
Δωρεά βιβλίων στη σχολική μας βιβλιοθήκη
Η προσπάθεια ενίσχυσης της σχολικής μας βιβλιοθήκης για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στους μαθητές μας συνεχίζεται …
Άλλα τρία βιβλία προστέθηκαν στη σχολική μας βιβλιοθήκη, δωρεά και αυτά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για άλλη μία φορά…
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη νέα αίθουσα που θα στεγάσει τη σχολική μας βιβλιοθήκη. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ζωντανό χώρο που να καλλιεργεί την αγάπη για το διάβασμα και τη φαντασία των παιδιών μας, ένα χώρο πλούσιο σε γνώσεις, ευκαιρίες και έμπνευση.
Ξεκίνησε η σχολή γονέων του σχολείου μας
Ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας , με την πραγματοποίηση της 1ης ομιλίας, η φετινή σχολή γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε την περσινή σχολική χρονιά και συνεχίζεται φέτος και σκοπό έχει, όχι μόνο να εκπαιδεύσει και να στηρίξει τους γονείς στο σύνθετο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες αλλά και να μοιραστούμε όλοι οι συμμετέχοντες εμπειρίες και αγωνίες που ως γονείς βιώνουμε ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στον ρόλο μας ως γονείς.
Το θέμα της 1ης ομιλίας ήταν: Οθόνες και παιδιά – πως να θέσουμε όρια χωρίς καβγάδες.
Το παρουσίασε η λογοθεραπεύτρια κ. Θεοδώρα Απαζίδου , ο οποία ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα και στη συνέχεια απάντησε και στις ερωτήσεις των γονέων
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Θεοδώρα Απαζίδου για την παρουσία της και τη συμμετοχή της στη σχολή γονέων του σχολείου μας προσφέροντας τις επιστημονικές της γνώσεις για ένα τόσο πολυδιάστατο φαινόμενο της σημερινής μας εποχής.
Έναρξη της σχολής γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου μας
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι θα λειτουργήσει και φέτος η σχολή γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου μας, μετά την θερμή ανταπόκριση που είχε η περσινή 1η χρονιά λειτουργία της. Όλοι μας την περσινή σχολική χρονιά ενημερωθήκαμε , προβληματιστήκαμε , ανταλλάξαμε τις εμπειρίες μας και αποκτήσαμε γνώσεις από την παρακολούθηση των επιμορφώσεων που φιλοξένησε η σχολή γονέων και εκπαιδευτικών.
Η σχολή γονέων και εκπαιδευτικών θα συνεχιστεί και τη φετινή σχολική χρονιά με άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα, με συναντήσεις βιωματικές, εστιάζοντας στη συμμετοχή και στη συζήτηση. Ξεκινάμε με την πρώτη μας φετινή επιμόρφωση, την ερχόμενη Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 18.00. Το θέμα της εισήγησης είναι: «Οθόνες και παιδιά» πώς να θέσουμε όρια χωρίς καβγάδες.
Θα μας το αναπτύξει η κ. Θεοδώρα Απαζίδου λογοθεραπεύτρια, η οποία στη συνέχεια θα απαντήσεις και στις ερωτήσεις μας.
Η εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.
Συμμετοχή του σχολείου μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Την περσινή σχολική χρονιά 2024-2025, το σχολείο μας με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης και στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής συμμετείχε στο EU4Health Ερευνητικό/Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Counteracting diabetes using interdisciplinary educative programs» (DUSE) «Αντιμετώπιση του διαβήτη με τη χρήση διεπιστημονικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων».
Στο καινοτόμο αυτό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα υγείας στο οποίο συμμετείχαν και μαθητές από την Ουκρανία, την Ρουμανία και την Ιταλία, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την νοοτροπία στην καθημερινή ζωή των μαθητών μας, με έμφαση στην καθημερινή φυσική δραστηριότητα, στην άσκηση και στην αλλαγή στις διατροφικές τους συνήθειες, έτσι ώστε προληπτικά να αντιμετωπίσουμε μελλοντικά προβλήματα υγείας.
Σήμερα με την αποστολή στο σχολείο μας, της σχετικής βεβαίωσης συμμετοχής στο πρόγραμμα, συγχαίρουμε τους μαθητές μας αλλά και τους γονείς τους που συμμετείχαν πέρυσι στο πρόγραμμα και στήριξαν την προσπάθεια μας.
Τη φετινή σχολική χρονιά 2025-2026, το σχολείο μας θα συμμετέχει και πάλι στο ίδιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα υγείας με τους μαθητές και τις μαθήτριες της φετινής Ε΄ τάξης και με τη στήριξη και τη συμμετοχή και των γονέων τους . Τα οφέλη από τη συμμετοχή των παιδιών στην έρευνα θα είναι άμεσα, αφού θα βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση-υγεία τους, την ποιότητα ζωής-υγεία τους, τις διατροφικές τους συνήθειες και θα ενθαρρυνθούν στη δια βίου άσκηση. Επιπλέον, οι συνέπειες από τα παραπάνω οφέλη θα έχουν θετική επίδραση και στην οικογένειά τους και κατ΄ επέκταση στην ευρύτερη κοινωνία.
Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών
Η παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών, καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου. Οι εκπαιδευτικοί δεν μεταδίδουν μόνο γνώσεις αλλά ταυτόχρονα εμπνέουν, καλλιεργούν αξίες, ενθαρρύνουν και καθοδηγούν τους μαθητές τους. Τέτοια ημέρα θυμόμαστε και εμείς οι δάσκαλοι και τιμούμε και τους δικούς μας δασκάλους και καθηγητές, αυτούς που συναντήσαμε εμείς στη δική μας σχολική διαδρομή, όταν και εμείς είμασταν μαθητές. Τους θυμόμαστε με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη και τους ευχαριστούμε για όλα όσα πρόφεραν σε εμάς τους σημερινούς δασκάλους.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους εκπαιδευτικούς.
Ξεκινάνε τα μαθήματα κολύμβησης
Ξεκινάνε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας. Τα μαθήματα θα είναι συνολικά δέκα και θα πραγματοποιηθούν όλα στο 10 τρίμηνο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας . Αν σκεφτούμε πόσα παιδιά πνίγονται κάθε χρόνο, αν σκεφτούμε πόσοι συνάνθρωποί μας όχι μόνο δεν ξέρουν να κολυμπούν αλλά ούτε καν να επιπλέουν, τότε όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία της εκμάθησης της κολύμβησης από τη μικρή ηλικία. Είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές μας θα χαρούν τη συμμετοχή τους στα μαθήματα κολύμβησης και στο τέλος των μαθημάτων θα έχουν εξοικειωθεί με το υγρό στοιχείο και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ασφαλείας στο νερό.
Πρώτο κουδούνι και αγιασμός στο σχολείο μας
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στο σχολείο μας, ο οποίος σηματοδότησε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος μαζί με τον εφημέριο της ενορίας του σχολείου μας π. Ιωάννη, τον εφημέριο του Αγίου Ελευθερίου π. Παναγιώτη και τον διάκονο π. Αθανάσιο. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου, παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Στην τελετή του Αγιασμού, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ζωή Απαζίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Καλλινικίδης και ο Σχολικός Σύμβουλος του σχολείου μας κ. Γιάννης Χατζηκυριάκου. Μετά το τέλος του Αγιασμού ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και έδωσε τις πατρικές του συμβουλές για μια πετυχημένη σχολική χρονιά. Στο τέλος έδωσε σε κάθε μαθητή ως ευλογία και μια εικόνα της Παναγίας. Χαιρετισμούς απηύθυνε και ο Δήμαρχος Παγγαίου και ο Σχολικός μας Σύμβουλος ενώ ο Διευθυντής του σχολείου στον χαιρετισμό του υποδέχθηκε ιδιαίτερα τα πρωτάκια και τους νέους μαθητές του σχολείου που ήρθαν φέτος με μετεγγραφή από άλλα σχολεία. Ήταν μία όμορφη και χαρούμενη αρχή για μια νέα χρονιά γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία. Καλή σχολική χρονιά σε όλους.



































