Οδηγίες για την επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας

Αγαπητοί γονείς σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία !

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο ανοίγει τη Δευτέρα 11-1-2021.
Ισχύουν οι βεβαιώσεις μετακίνησης ανήλικων μαθητών που σας είχαν δοθεί τον Νοέμβριο σε συνδυασμό με μήνυμα στο 13033 κωδικός 4 και την αστυνομική ταυτότητα του ενήλικα συνοδού. Αν παρόλα αυτά κάποιος έχασε τη σχετική βεβαίωση, μπορεί να επικοινωνήσει αποκλειστικά με  e-mail και θα δοθεί στην τσάντα του παιδιού νέα βεβαίωση.
 
Η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.
Τη Δευτέρα ξεκινά επίσης το πρόγραμμα “ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ”. Θυμηθείτε να βάλετε στην τσάντα του παιδιού μια σακούλα μεταφοράς.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ότι για την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών ισχύουν τα ακόλουθα:
Η είσοδος και η έξοδος όλων των μαθητών θα γίνεται  αποκλειστικά και μόνο από την πόρτα της οδού Τρώων, γιατί  το μεγάλο πεζοδρόμιο διευκολύνει την αποφυγή συνωστισμού και η πόρτα επί της οδού Σολωμού βρίσκεται σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο  χωρίς προστατευτικές μπάρες με πιθανότητα ατυχημάτων.
Επειδή τα πρωινά δεν παρατηρείται συνωστισμός (λόγω του μικρού αριθμού μαθητών του σχολείου) και πολλοί γονείς έχουν παιδιά σε παραπάνω από μία τάξη, οι μαθητές μπορούν να εισέρχονται στο σχολείο από 8:00 π.μ έως 8:15 π.μ ανεξαρτήτως της τάξης που παρακολουθούν.  Δεν προτιμήθηκε η διαφορετική ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, γιατί πολλοί γονείς θα ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν στην καγκελόπορτα για να παραδώσουν ή να παραλάβουν τα παιδιά τους δημιουργώντας άθελά τους συνωστισμό. Σας υπενθυμίζουμε ότι η πόρτα κλείνει με το χτύπημα του κουδουνιού στις 8:15 π.μ.
Στο σχόλασμα μετά το χτύπημα του κουδουνιού στις 13:15 μ.μ οι μαθητές θα αποχωρούν με την ακόλουθη σειρά. Πρώτα θα βγαίνουν από το σχολείο οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, στη συνέχεια η Ε΄ τάξη, η Δ΄ τάξη, η Γ΄ τάξη, η Β΄ τάξη και τελευταία η Α΄ τάξη. Οι γονείς λοιπόν πρέπει να στέκονται μακριά από την πόρτα για να αποχωρούν με ασφάλεια τα μεγάλα παιδιά και έπειτα να πλησιάζουν στην καγκελόπορτα για την παραλαβή των παιδιών τους. Οι γονείς της Β΄ τάξης θα κάθονται δεξιά στην πόρτα με σωστές αποστάσεις και όταν φύγουν αυτοί, θα πλησιάζουν με κατάλληλες αποστάσεις αριστερά στην πόρτα οι γονείς της Α΄ τάξης που θα αποχωρεί τελευταία. Παρακαλούμε πολύ να μας βοηθήσετε στη σωστή και ασφαλή λειτουργία του σχολείου, προς όφελος όλων των παραγόντων της εκπαιδευτικής διαδικασίας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί), γιατί ο ρόλος μας δεν είναι αστυνομικού που ελέγχει τις αποστάσεις μεταξύ των γονέων εκτός σχολείου.
Είναι προφανές ότι οι μαθητές θα πρέπει να φορούν τη μάσκα τους σωστά καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα τους. Φροντίστε να μη φορούν μεγάλες και χαλαρές μάσκες για την ασφάλειά τους. Στην τσάντα τους θα πρέπει να έχουν και άλλες μάσκες για να μπορούν να τις αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας ή σε περίπτωση καταστροφής τους. Τη Δευτέρα θα μοιραστούν μάσκες, που μας προμήθευσε ο Δήμος, σε όλους τους μαθητές.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !
Από τη διεύθυνση του σχολείου

Copyright © 2021. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση